Avion doborat in Ucraina Obama: Separatistii inlatura dovezile, ce incearca sa ascunda!?

Autor: Ana Ilie
Luni, 21 Iulie 2014, ora 19:48
3671 citiri
Avion doborat in Ucraina Obama: Separatistii inlatura dovezile, ce incearca sa ascunda!?

Presedintele american Barack Obama a invinovatit, luni, separatistii din estul Ucrainei ca inlatura dovezile si cadavrele de la locul unde s-a prabusit avionul Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord.

"Trebuie sa ne intrebam ce incearca sa ascunda? (...) Aceasta este o insulta la adresa celor care au pierdut persoane dragi", a spus Obama, la Casa Alba, potrivit The Guardian.

Presedintele american a aratat ca principala preocupare a comunitatii internationale este recuperarea cadavrelor si aflarea adevarului, in vreme ce principala preocupare a Rusiei trebuie sa fie sa convinga separatistii sa permita anchetatorilor internationali sa-si desfasoare activitatea la locul prabusirii aparatului de zbor.

Afla cele mai noi stiri din Ucraina in format LIVE

"Rusia a sprijinit separatistii care controleaza zona si continua sa blocheze ancheta... atunci cand s-au apropiat anchetatorii, au deschis focul", a explicat Obama, subliniind ca "trebuie sa ne asiguram ca devarul se afla".

"Stim ca Rusia i-a antrenat, stim ca Rusia i-a inarmat cu arme, inclusiv arme ce pot dobori avioane". Putin are "responsabilitatea directa de a-i convinge sa coopereze...macar atat sa faca acestia".

In opinia lui Obama, trebuie ca Rusia sa insiste ca separatistii sa inceteze sa distruga dovezile si sa permita accesul. Daca Rusia va continua sa ii sustina pe separatistii care reprezinta un pericol pentru intreaga lume, "costurile pentru comportamentul Rusiei vor continua sa creasca".

ESte a doua declaratie a presedintelui Obama pe tema incidentului aviatic petrecut in Ucraina. Vineri, liderul de la Casa Alba a spus ca cel putin un cetatean american se afla in aeronava Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines.

"Stim ca cel putin un cetatean a fost omorat, rugaciunile noastre sunt cu el. (...) Exista o singura persoana despre care putem spune cu adevarat ca este cetatean american. Nu vreau sa spun cu siguranta ca nu ar fi si alti cetateni americani, dar pe baza informatiilor din pasapoarte, aceasta este cea mai buna concluzie pe care o putem trage. Acest lucru nu ne micsoreaza mahnirea pentru ceeea ce s-a intamplat", a declarat Barack Obama, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba.

"Un grup de separatisti nu poate sa doboare un avion de linie sau un avion de lupta decat cu echipament sofisticat, iar acesta vine din Rusia", a adaugat Obama.

Obama: Separatistii nu pot sa doboare un avion decat cu echipament sofisticat care vine din Rusia

Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, s-a prabusit in estul Ucrainei, pe 17 iulie, in zona de conflict unde au loc lupte intre separatistii prorusi si armata ucraineana.

Serviciile secrete americane au confirmat ca in avion au fost trase rachete de la sol, insa nu este clara natura acestora, in timp ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a acuzat un act de terorism, de care ar fi responsabili separatistii prorusi. La randul sau, Vladimir Putin a sustinut ca responsabilitatea pentru tragedia aviatica este a autoritatilor de la Kiev.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Obama Ucraina avion doborat, #Ucraina Obama Putin separatisti , #presedinte SUA