Basescu: Armata este singura institutie care i-a redat Romaniei demnitatea

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:50
4075 citiri
Basescu: Armata este singura institutie care i-a redat Romaniei demnitatea
Foto: TVR Info

Presedintele Traian Basescu a preferat sa mearga la manifestarile dedicate Zilei Armatei, in loc sa participe la sedinta solemna a Parlamentului unde regele Mihai a tinut un discurs cu ocazia implinirii a 90 de ani de viata.

Asadar, seful statului a participat, marti dimineata, la ceremonia militara organizata la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie.

Cu aceasta ocazie, Traian Basescu a urat la multi ani militarilor romani si le-a multumit pentru ca au suportat privatiunile determinate de criza.

"Stiu foarte bine ca si armata a supravietuit privatiunilor pe care le suporta intregul popor, privatiuni determinate de o criza pe care nu ne-am dorit-o si care nu isi are originile in Romania.

Va multumesc pentru demnitatea cu care treceti prin aceste momente dificile si pentru eroismul cu care ca va indepliniti misiunea in afara granitelor tarii", a declarat presedintele Basescu.

Acesta a adaugat ca este recunoscator celor care s-au jertfit in teatrele de operatiuni din Irak si Arfganistan, unde tara noastra participa la misiuni.

Oprea a multumit veteranilor si martirilor

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a adus un omagiu militarilor romani care si-au pierdut viata in timpul misiunilor din teatrele de operatiuni sau din tara.

"Sa omagiem, cu recunostinta, sacrificiul lor, un exceptional exemplu de daruire si curaj, cu care si-au onorat Juramantul fata de Patrie, sub culorile Drapelului nostru national. Multumim familiilor acestor eroi, care ne-au fost mereu alaturi, atasate cu sufletul de Armata Romana", a spus ministrul Apararii, care a reafirmat ca institutia va avea grija in continuare de familiile acestora.

Gabriel Oprea le-a multumit si veteranilor de razboi pentrul modul in care si-au indeplinit indatoririle. "Ii asiguram pe bravii veterani de razboi de intreaga noastra recunostinta si pretuire, pentru modul in care si-au servit Patria", a declarat Gabriel Oprea, care participa marti si la ceremonia de la sediul Brigazii 6 Operatii Speciale din Targu Mures.

Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare.

In Bucuresti vor mai avea loc ceremonii militare la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial, amplasat in fata Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" vor desfasura o ceremonie de retragere cu torte, incepand cu ora 18.30, pe urmatorul itinerar: Palatul Cercului Militar National, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

In tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii se vor organiza expozitii de carte, de publicatii si fotografie, cu tematica militara, precum si ceremonii de depuneri de coroane si jerbe de flori la cimitire si monumente ale ostasilor romani.

Militarii romani din teatrele de operatii vor sarbatori Ziua Armatei prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Traian Basescu, #Basescu Ziua Armatei , #criza