Oamenii lui Basescu, experti in "materialism dialectic si istoric"

Luni, 26 Mai 2008, ora 09:20
3702 citiri
Oamenii lui Basescu, experti in "materialism dialectic si istoric"

Inainte de Revolutia din 1989, Emil Boc, presedintele PD-L, si Cristian Preda, consilierul presedintelui Traian Basescu pe probleme de educatie si cercetare, au fost premiati pentru elogiile aduse "gandirii" lui Ceausescu.

Documentele Sectiei de Agitatie si Propaganda a CC al PCR arata ca studentul Boc Emil, de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Cluj-Napoca, a obtinut premiul al II-lea, la faza nationala a Concursului profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea "Materialism dialectic si istoric", informeaza Jurnalul national.

La acelasi concurs, Preda Cristian Dan, student la Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti, a obtinut punctajul maxim, dar acest premiu nu este trecut in CV-ul sau, bogat in stagii si burse de pregatire in strainatate, obtinute dupa Revolutie.

Ba mai mult, rezultatele celor doi studenti eminenti au ajuns la urechile Elenei Ceausescu printr-o "Informare privind desfasurarea etapei nationale a Concursului profesional-stiintific de stiinte sociale si a etapei pe tara a concursurilor de stiinte sociale".

Concursul national fusese organizat pentru a marca "asa cum se cuvine" al XIV-lea Congres al PCR si 45 de ani de la "revolutia de eliberare sociala si nationala, antifascista si antiimperialista de la 23 august 1944".

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Primariei Cluj, Emil Boc a obtinut in ianuarie 1992 o bursa de sase luni la Universitatea din Nottingham, Anglia, in domeniul stiintelor socio-psihologice. Au urmat altele, in SUA, la Pittsburg, University of Virginia, Michigan State University, dar si la Universite Libre de Bruxelles.

Emil Boc este, in prezent, conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice si Administratie Publica a Universitatii Babes-Bolyai si la Facultatea de Drept.

De cealalta parte, Cristian Preda il consiliaza pe Traian Basescu, dupa ce intre 2005 si 2007 s-a aflat in barca liberala, ocupand functia de comisar guvernamental pentru francofonie, cu rang de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe.

In 1992, la un an dupa absolvirea Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti, devenea cadru didactic la Facultatea de stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, al carei decan este azi.

Citește și:
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
Dezbateri intense între experți militari privind strategia corectă pentru Bahmut. ”Rusia cade într-o capcană”
Dezbateri intense între experți militari privind strategia corectă pentru Bahmut. ”Rusia cade într-o capcană”
Ucraina a decis să continue să apere cu înverșunare orașul Bahmut din Donbas. Sunt dezbateri aprinse între experții militari dacă aceasta este strategia corectă. Bătălia pentru...
#Traian Basescu, #oameni, #experti, #Nicoale Ceausescu , #Emil Boc