Basescu: Daca PDL crede ca mai are nevoie de un Basescu care sa-l traga, se insala (Video)

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 11:31
3322 citiri
Basescu: Daca PDL crede ca mai are nevoie de un Basescu care sa-l traga, se insala (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a vorbit, duminica, despre "locomotiva PDL", apreciind ca "daca PDL crede ca mai are nevoie de un Basescu care sa-l traga se insala".

"Tot aud conducerea partidului ca nu mai are o locomotiva. Locomotiva alegerilor viitoare sunt ideile corecte. Bine sustinute si promovate. Daca PDL crede ca mai are nevoie de un Basescu care sa-l traga, se inseala. Nimeni nu va mai castiga in Romania cu locomotiva persoana. Lectia asta romanii o simt pe pielea lor si nu va mai functiona demagogia cu 'va dam'", a spus seful statului, intr-un discurs pe care l-a tinut la Scoala de vara a Organizatiei de Tineret a PDL.

In opinia sefului statului, "austeritatea in Romania si Europa trebuie sa devina un mod de viata". "Nimeni nu mai poate trai pe bani pe care ii imprumuta", a argumentat duminica presedintele Traian Basescu.

"Nimic ce inseamna lipsa de responsabilitate in utilizarea banului nu va mai functiona din acesti ani inainte. Foarte multe guverne au stabilit programe pe termen mediu de austeritate. Marea Britanie, Italia... Banii cu care s-a asigurat prosperitatea au fost imprumutati. Va aduceti aminte de miracolul irlandez? Portugalia? Spania... Unde sunt astazi?", a completat Basescu, pe un ton deloc optimist.

"Nu am venit sa va incurajez. Suntem o tara mult mai putin dezvoltata decat alte tari. Avem datorii mici si bani de incasat. Putem crea noi locuri de munca pe anumite industrii la care am renuntat. Nu ma refer si la carbune, acolo pretul nu a crescut. Asta ne lasa o libertatea de a ne privi viitorul care depinde de noi. Este una daca pentru viitorii zece ani ai de platit 30 de miliarde datorii sau daca ai 300 de miliarde datorii", le-a mai spus seful statului tinerilor din PDL.

"In momentul de fata decizia este in mana politicienilor. Ei pot opta pentru a prefigura un viitor corect pentru Romania. Din pacate, chiar daca alegerile sunt in 2012, multe decizii corecte nu pot fi amanate pana atunci. (...) Ele trebuie luate pana la alegeri. Sunt convins ca populatia poate intelege daca i se explica corect", a conchis Traian Basescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Traian Basescu locomotiva PDL, #basescu scoala vara pdl , #PDL