Editorial: Basescule, eu nu mai vorbesc cu tine

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:08
5289 citiri
Editorial: Basescule, eu nu mai vorbesc cu tine

Daca dupa ce ne-am batut cu capul dintr-un perete in altul tot ce mai putem face este sa troznim in vanataia poporului o mega-lamentatie, ca intr-o despartire in gara din Titu, cu reprosuri de genul "nu mi-ai adus niciodata o floare", atunci mentin tonul si raman si eu pe calapodul actului narativ al presedintelui: nu mai vreau sa te vad, sa te aud, sa te simt prin preajma!

De ce am incadrat prestatia lui Traian Basescu astfel: pentru ca tot ce mi-a spus aseara este ca metroul nu se varsa in Dambovita, asa cum mai cred niste natarai.

Mie nu imi trebuie structuri de informatii si sefi de cuiburi care sa-mi dezvaluie ca in Romania, toata lumea fura, de la ceasuri la achizitii publice. Aici sunt egalul presedintelui, stim amandoi cum suna realitatea. De multisor. Insa spre deosebire de domnia sa, eu nu am parghii institutionale, pentru si da-i, si lupta, ci doar patru degete cu care scriu. Uneori numai doua, ca alea mijlocii le tin in sus.

Dar observ ca in ultima vreme, incepand cu niscai deputati mai orientati, euroalesi mai dedicati si cu sfori lungi, continuand cu ministri informati si cu bataie inteleapta si terminand cu insusi seful statului, toata lumea face dezvaluiri.

Au inceput cu o gogoserie condusa de un incompetent portocaliu, au observat apoi o firma de consultanta care numara stalpii din curtea scolii ca sa nu-i fure firma portocalie angajata sa asfalteze terenul de sport, au trecut la un patinoar inscris pe harta de alt portocaliu, au dat o geana prin fonduri europene si prin activul de baza plasat in posturi cheie pe marginea drumului, in primarii si agentii, si au decretat, cu o morga de senator roman: sa facem curat!

Sa iti imaginezi insa ca pana acum oamenii astia au dormit, sau in cel mai bun caz au desenat naturi moarte cu pisici in ograzi cu dedicatie sau au ascultat cum bate vantul, ca sa compuna simfonia amagirii, este un excercitiu refuzat de orice minte cat de cat lucida.

Da, Traian Basescu are dreptate. Se fura pana si apa din motoare, dar ce facuram cinci ani de mandat si uite ca se termina acusi 20 la suta din al doilea? De ce nu i-a luat nimeni de guler pe functionarii care manaresc proiecte in functie de largimea buzunarului, pe care presedintele i-a indicat drept sursa nenorocirii nationale?

Care sunt functionarii aia? Ca mai sunt si niste tineri necajiti prin consilii judetene care n-au proptele politice, muncesc pe bani putini si fac ulcer gandindu-se ca degeaba si-au luat doctoratul in administratie publica, pentru ca in momentul cand va veni decizia reducerii personalului, vor fi primii executati, pe motiv ca sunt ultimii veniti.

Pedelistii sa renunte la afaceri? Daca nu dadea criza peste noi n-aveau niciun frison. Sa desfiintam Compania Nationala de Investitii? Ca sa ce? Ca sumele sunt deja teanc prin conturi.

Rostul acestei lamentatii ieftine? Amagirea, inca o data, a unei natiuni aflate in pragul foamei, cu organul gandirii mult prea obosit ca sa realizeze ca este manipulat ordinar. Traian Basescu si-a cocotat armura in spatele unui cal deselat si pozeaza in Don Quijote. Dar a uitat sa se aseze si pe sine intre tablele lustruite.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu politicieni afaceri, #politica afaceri PDL Basescu, #Boc Basescu afaceri politica , #PDL
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu e ca un timbru :) Cu cat il scupi mai mult cu atat se lipeste mai bine.