Ierbicidul Basescu si nevoia de turba in PD-L (Opinii)

Luni, 21 Februarie 2011, ora 09:38
3611 citiri
Ierbicidul Basescu si nevoia de turba in PD-L (Opinii)
vidu.ro

Traian Basescu se teme. Isi face griji pentru viitorul sau politic si, mai ales, pentru scaunul prezidential. Teama de suspendare este mult mai mare decat dorinta brusca de reforma in PD-L.

Anul 2012 se anunta de pe acum a fi unul al crizelor politice. Cu un presedinte desemnand premierul si cu actuala Opozitie majoritara in Parlament nu este greu de prevazut ce va urma in aceasta perioada postelectorala. Ce miscari de culise va efectua actuala Opozitie in eventualitatea castigarii majoritatii parlamentare? Cum se va pozitiona Traian Basescu in problema desemnarii premierului?

Domnul Basescu greseste cand acuza PD-L de toata mireasma pe care neincrederea populatiei o degaja in mediul politic de la guvernare. Dansul da dovada unei totale ignorante politice, poate intentionate, si masura unei increderi de sine exagerate.

Nu poti acuza PD-L de guvernare ineficienta fara sa-ti pui cenusa in cap, ca parte integranta a acestui sistem politic. PD-L fara Traian Basescu nu ar fi ajuns sa conduca Romania, dupa cum a recunoscut si Elena Udrea.

Nu trebuie sa uitam ca tara a fost neguvernata pentru cateva luni, exclusiv, din vina presedintelui. Oponenta sa fata de proiectul Klauss Johanis pare si acum una fara temei logic, venind doar din strafundul unor ambitii personale peste care nu a putut trece. Croitoru si Negoita au fost sacrificati doar pentru a trage de timp pana la la alegerile prezidentiale, ca pana la urma sa iasa din joben eternul reformator Emil Boc.

Tocmai de asemenea momente se teme domnul Basescu. Anul 2012 nu-i poate aduce nimic spectaculos pe harta electoratului din Romania. Are atuul desemnarii premierului dar nu mai poate forma o majoritate care sa-l sustina. Configuratia Legislativului, uitandu-ne pe sondaje, arata ca Traian Basescu nu se mai poate sprijini pe volatilul UNPR si nici pe "oportunistii" de la UDMR cotati la momentul actual cu sanse de ramanere in afara Legislativului.

Spectrul unei majoritati relaxante a actualei Opozitii il sperie la culme pe domnul Basescu. Motive de suspendare pentru domnia sa sunt cu duiumul, iar cele 13 procente, pe care populatia i le mai acorda la capitolul "incredere", sigur nu-l vor mai putea salva de o plecare intempestiva de la Cotroceni. Pentru crearea unui nou surogat de tip UNPR ar trebui sa "fure" vreo trei sferturi din USL, daca admitem ca PD-L nu intra in convalescenta totala.

Deci, nu PD-L este de vina pentru esecul actualei guvernari. Vina trebuie asumata aproape in totalitate de Traian Basescu, cel care a girat, a numit si a calauzit pasii acestui Executiv. De ce nu mai creste iarba in jurul lui Basescu? Pentu ca domnul presedinte nu s-a ingrijit niciodata de viata acestei purtatoare de clorofila. A profitat din plin de efectele binefacatoare el iesirilor interminabile la picnic, a calcat pe ea, iar iarba s-a uscat.

Din pacate pentru el, Traian Basescu s-a dovedit, mai degraba, un ierbicid puternic decat un bulgare de turba plin de substante nutritive. Din cate se stie, dupa ierbicid nu prea mai creste nimic. Poate doar celebrul pir.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Traian Basescu suspendare, #PDL reforma guvern, #USL alegeri opozitie, #reforma Romania PDL , #PDL
Comentarii
Poza mihnapostol
mihnapostol
rank 5
Am citit gresit titlul art d-lui Liviu Anghel deoarece "turba" credeam ca vine de la "turbare", "perturbare", ocicum ascunde ceea ce vroia sa spuna, dar nu se admite !