Tariceanu: Peste un an vom avea doua partide: PNL si PSD-L

Luni, 25 Mai 2009, ora 15:55
2115 citiri
Tariceanu: Peste un an vom avea doua partide: PNL si PSD-L

Calin Popescu Tariceanu, deputat PNL, sustine ca PD-L nu reuseste prin nicio strategie sa se disocieze de PSD, astfel ca sansa acestui partid de a mai trai 5 ani este legata de victoria lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale.

"Ma uit la strategia celor din PSD si PD-L. PSD joaca rolul partidului din opozitie, PD-L intra in joc si ii ameninta "de forma" pe social-democrati ca ii scot de la guvernare. Urmeaza o piesa de teatru interpretata de cele 2 partide. Obiectivul este de a scoate PNL "pe tusa", prin crearea iluziei ca opiniile pro si contra pe toate subiectele sunt exprimate de PSD si PD-L", comenteaza fostul premier pe blogul personal.

Tariceanu sustine ca PSD nu poate fi niciodata o alternativa la PD-L, pentru ca au un trecut comuni, si anume FSN, iar relatiile dintre aceste doua partide au fost permanent stranse.

"Singurul motiv pentru care PD-L a reusit sa se disocieze de PSD - dar doar la nivel de imagine - este jocul facut de Traian Basescu ca primar al Capitalei si apoi ca presedinte. Destinul PDL-ului ca partid de sine statator depinde exclusiv de Traian Basescu. Nu are doctrina, nu are lideri", mai comenteaza fostul lider PNL.

Fostul premier sustine ca democrat liberalii vor migra catre social democrati daca vor pierde alegerile europarlamentare.

"Daca Traian Basescu va pierde alegerile prezidentiale, PD-L va fi scos de la guvernare si va ramane cu cel mult jumatate din activul actual de partid. Sansa PDL-ului de a mai trai inca 5 ani este legata de victoria lui Traian Basescu. De aici, disperarea cu care isi joaca in aceste zile cartea pe care o mai au", mai spune deputatul PNL.

Partidele viitorului: PNL si PSD-L

Calin Popescu Tariceanu sustine ca daca PSD va pierde alegerile prezidentiale, atunci Traian Basescu va repeta strategia pe care a incercat-o cu PNL - fuziunea prin absorbtie.

"Strategia a esuat pentru ca noi, liberalii, am inteles ca fuziunea cu PD ar insemna sfarsitul liberalismului in Romania si cantecul de lebada ar dreptei autentice. PSD nu va avea aceeasi tarie", a mai precizat fostul premier.

Tariceanu sustine ca concluzia este una simpla: indiferent de rezultatele alegerilor care vor urma, peste un an vom avea doua partide puternice pe scena politica romaneasa: PNL si PSD-L (adica, dupa caz, PSD cu jumatate din PD-L, sau PD-L cu jumatate din PSD).

Fostul premier a mai anuntat ca indiferent de rezultatul alegerilor prezidentiale, PNL va adopta pozitia de responsabilitate politica.

"Ca si la finalul lui 2008, PNL va refuza sa intre la guvernare, atat timp cat nu exista garantii ca programul de dreapta, liberal, nu va fi pus in aplicare", mai scrie Tariceanu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu, #fuziune PSD PDL, #partid nou PSDL , #PDL