Basescu: Anulati imediat decizia ilegala si ticaloasa de a organiza un targ in Piata Victoriei

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 13:37
8155 citiri
Basescu: Anulati imediat decizia ilegala si ticaloasa de a organiza un targ in Piata Victoriei
Foto: Facebook Traian Basescu

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, sambata, ca "decizia ilegala de a organiza un targ in Piata Victoriei este una ticaloasa" si i-a cerut primarului general al Capitalei sa anuleze aceasta decizie, sa lase oamenii sa protesteze.

"Doamna Primar General Gabriela Vranceanu Firea, decizia ilegala de a organiza un targ in Piata Victoriei este una ticaloasa si vreau sa cred ca ticalosia nu este principala dumneavoastra coordonata in modul de a va exercita mandatul de Primar General", a scris Basescu pe Facebook.

El i-a cerut Gabrielei Firea sa renunte la ideea organizarii targului de Craciun in Piata Victoriei.

"Anulati imediat decizia evident ilegala si lasati cetatenii sa se manifeste, daca vor dori sa faca acest lucru, intr-un spatiu care anul acesta a devenit un loc obisnuit al protestelor pasnice", a adaugat Traian Basescu.

Mai multi protestatari s-au adunat, sambata dimineata, in Piata Victoriei, din Capitala, pentru a incerca sa impiedice amenajarea Targului de Craciun de catre Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Violente in Piata Victoriei. Jandarmii au intervenit in forta sa ii potoleasca pe protestatari

Oamenii au ajuns de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei, acolo unde mai multi angajati ai Municipalitatii au inceput organizarea targului specific sarbatorilor de iarna. Mai exact, au fost puse garduri care imprejmuiesc Piata Victoriei si au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea casutelor de Craciun. In Piata Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeti din beton si mai multe structuri metalice.

Protestatarii sustin ca scopul acestui eveniment al Primariei este de a le "ocupa piata", locul in care, incepand din ianuarie, isi manifesta dezaprobarea fata de masurile guvernului. Ei striga: "Vrem spitale, nu targuri penale!", "Nu cedam Piata Victoriei!", "Firea, nu uita, piata nu-i Belina ta!".

Ei s-au luat la cearta cu jandarmii mobilizati in zona si, ulterior, au daramat unul dintre gardurile puse de jur imprejurul pietei.

In perioada 5-17 decembrie, in Piata Victoriei, Primaria Capitalei va organiza un targ de sarbatori.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicata, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, "este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora".

Targul va fi amenajat de Municipalitate in Piata Victoriei, acolo unde, in fiecare duminica, sunt organizate proteste.

Cateva sute de persoane au iesit in strada vineri seara pentru a manifesta fata de initiativa Municipalitatii de organziarea a targului. Ei au scandat: "Firea, nu uita, asta nu e piata ta", "PSD, ciuma rosie", "Tradatorii", "Demisia".

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Traian Basescu Targ Craciun Victoriei ilegal , #PMP