Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

Duminica, 02 Martie 2014, ora 10:30
11287 citiri
Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca ar respecta democratia, premierul Victor Ponta, "un prim-ministru corupt", ar trebui sa vina din nou la Cotroceni pentru a cere un nou mandat de sef al Executivului.

Seful statului a subliniat insa ca nu l-ar numi din nou premier pe Ponta, mentionand ca lucreaza la sesizarea Parchetului in cazul acestuia.

"La instalarea unui Guvern, nu se aproba doar ministrii, ci si un nou program. Daca vrea sa respecte democratia, Ponta ar trebui obtina din nou mandat pentru premier", a spus Basescu, invitat la Pro Tv.

Basescu, avertisment pentru UDMR: Sa nu indrazneasca! Adreseaza-te cu translator, frate!

"Categoric, nu il mai desemnez pentru nimic in lume pe Victor Ponta pentru ca este un premier corupt", a subliniat seful statului, adaugand ca "daca premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la Curtea Constitutionala". El a adaugat ca pot fi "si alti oameni din USD care sa conduca Guvernul".

Seful statului a subliniat ca lucreaza la sesizarea Parchetului legata de Victor Ponta.

"Ma uit la ridicolul situatiei. Premierul Ponta a zis 'Nu vreau sa ma duc in Parlament pentru o modificare simpla, pentru un vicepremier', dar prefera sa se duca pentru o modificare vasta. Crin Antonescu are dreptate: aducerea UDMR inseamna o noua investitura si un premier redesemnat. Noul program al Guvernului va suferi modificari consistente. Daca ar vrea sa respecte Constitutia, da", a raspuns presedintele unei intrebari legate de situatia in care premierul Ponta ar trebui sa ceara o noua desemnare.

In opinia presedintelui Basescu, desemnarea guvernului Ponta 3 nu este atat de sigura. "Va trebui sa ma consult daca sa las acest precedent sau nu. Guvernul Tariceanu nu a modificat programul de guvernare (dupa iesirea PDL din Guvern, in perioada 2006-2008, n.r.). N-as vrea sa avem Guvern cu un program si in spate sa existe un protocol secret.

Basescu: Nu spun ca nu ma vad prim-ministru, in tandem cu Boc la Presedintie

Vreau sa previn aceasta situatie. Ei cred ca se poate guverna cu protocoale secrete. Aducand ca aliat UDMR e o schimbare masiva si de program. Probabil ca voi ataca hotararea Parlamentului la Curtea Constitutionala", a reiterat Traian Basescu, care a spus care ar putea fi cererile UDMR cu care nu e de acord: folosirea limbii maghiare in administratie, insemne maghiare oficiale in Tinutul Secuiesc sau prefecti maghiari in Harghita si Covasna.

Traian Basescu a dat din nou argumente in sprijinul afirmatiilor sale ca premierul este corupt. Astfel, ordonanta ASF, a aparut "intr-o noapte, cu Radu Rusanu, cu Hrebenciuc, premierul a doua zi aproba, fara aviz. A aparut peste noapte, cu trafic de influenta". "Premierul stia ce semneaza", a spus Traian Basescu care a adaugat "ASF e o cloaca, nu regret expresia".

Presedintele a respins si zvonurile ca s-ar fi intalnit cu presedintele Crin Antonescu. "Ultima oara am discutat acum cateva saptamani cand am trimis o scrisoare Parlamentului legat de Avocatul Poporului. Cum credeti ca m-as putea apropia ideologic de unul care a facut tandari Constitutia in vara lui 2012?", s-a intrebat retoric presedintele Basescu.

"Nu stiu cat de digerabil este Crin Antonescu pentru partidele din opozitie. Eu sper ca niciunul dintre ei doi nu va ajunge presedintele Romaniei", a mai spus Traian Basescu.

-continua-

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Basescu Ponta corupt, #Basescu UDMr guvernare , #presedinte