Basescu, sfat pentru femeile din PMP: Nu depindeti de banii barbatilor. Ce le-a spus despre Ioana Petrescu

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 15:33
6064 citiri
Basescu, sfat pentru femeile din PMP: Nu depindeti de banii barbatilor. Ce le-a spus despre Ioana Petrescu
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu, prezent sambata la Sinaia la congresul femeilor din PMP, a explicat ca admira foarte mult femeile si ca stie cat efort depun acestea pentru a se impune in societate.

"Slabiciunea mea pentru femei este arhicunoscuta. Asta pentru ca traiesc in casa cu trei femei. Patru acum, da. Inca nu merge in picioare (nepoata, n.red.). Stiu foarte bine din trairile fiicelor mele cat de greu este pentru o femeie in ziua de azi.

Toti strigam egalitate, unora nu le place un hiperfeminism afisat si cred ca este pe buna dreptate, dar de exemplu eu am respect pentru femei si stiind prin ce dificultati trec pentru a evolua", a spus Basescu.

Acesta a oferit drept exemplu faptul ca a sustinut mai multe femei in politica, printre care Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Raluca Turcan si Elena Udrea, la care s-a referit drept "o alta victima a sustinerii mele".

Seful statului le-a sfatuit pe membrele PMP sa faca tot posibilul sa nu depinda financiar de barbatii din partid.

"Ca sa decideti singure ce faceti cu organizatia de femei. Numai asa o sa va impuneti. Nu o sa va dea bani cu afise pentru dvs, ci afise cu cine vor ei. Cand se va inzdraveni putin fundatia poate o sa va poata ajuta. Atrageti femei oameni de afaceri, nu ramaneti dependente de vointa si resursa financiara 100% din partea domnilor", le-a transmis Basescu.

Presedintele le-a indemnat pe acestea sa se asigure ca alegerile de sambata pentru conducerea organizatiei sa fie libere si sa accepte fara probleme rezultatele.

"As vrea ca alegerile de azi sa fie perfect democratice, libere si sa va alegeti o structura de conducere nu foarte mare, nu foarte mica, o conducere optima si de care sa va bucurati si pe care sa o sustineti.

Nu trebuie alesi oameni pe care a doua zi sa incepem sa ii barfim. Votul asa cum va iesi va trebui acceptat si de cei care au votat un candidat si de cei care nu au votat", a mai spus Basescu.

Ioana Petrescu, despre discutiile de Cotroceni: Imi trecea prin cap sa iau proiectul de CAS si sa plec

Basescu, despre discutia cu Ioana Petrescu: A fost o atitudine de tata catre copil

Traian Basescu a vorbit si despre discutia care a avut loc luni intre el, Ioana Petrescu, ministrul de Finante, si premierul Victor Ponta. Seful statului a dorit sa precizeze ca nu a fost critic cu ministrul, asa cum a scris presa, ci din contra, i-a vorbit parinteste.

"Poate am fost prea didactic si acest lucru mi s-a reprosat si in atitudinea fata de Ioana Petrescu. Va rog sa ma credeti ca niciodata nu am putut sa desprind imaginea ei de imaginea fetelor mele si am tratat-o si am sa o tratez cu respectul pe care il dau fetelor mele.

E un om tanar care poate a ratat putin, poate a vrut sa acopere lipsa de cunostinte si de capacitate de a face performanta sub sloganuri politice, mai ales cele de a doua zi. Este un copil care poate sa invete si baza teoretica pe care o are ii poate da sanse. Nu a fost o atitudine de profesor catre elev, cum a scris presa. A fost o atitudine de tata catre copil", a mentionat Traian Basescu.

Basescu a avut la inceputul saptamanii o intalnire cu Ponta si cu ministrul Finantelor Ioana Petrescu, in cadrul careia au discutat despre masura reducerii CAS cu 5% pe care presedintele nu vrea sa o promulge daca nu este convins ca este sustenabila.

Intalnirea nu a fost transmisa in direct, dar presedintele a ales sa le faca publice ulterior, dupa ce premierul a declarat ca s-ar fi certat, iar Basescu ar fi avut o atitudine "badaraneasca".

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Basescu slabiciune femei, #Basescu discutii Ioana Petrescu, #Basescu Ioana Petrescu CAS , #presedinte