Opinii: Sa manipulati bine, dom' Basescu!

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 10:18
3832 citiri
Opinii: Sa manipulati bine, dom' Basescu!
Fotomontaj: Ziare.com

Traian Basescu este un as al manipularii de masa. Un expert in crearea diversiunilor simple, dar eficiente. Altfel, cum sa ne explicam faptul ca romanii au acceptat resemnati toate pseudoreformele celebrului duo Base-Boc?

Traian Basescu stie sa-si disimuleze emotiile, stapaneste perfect arta minciunii. Sa nu uitam ca asa a castigat doua mandate. Promitand enorm si actionand monstruos. Datorita acestor calitati si-a asumat si marile reforme din 6 mai. Si, multumita presedintelui, Guvernul Boc reuseste sa domine in continuare Romania.

In primul rand, masurile de austeritate trebuia anuntate de cineva care chiar reusea sa convinga populatia ca vistieria tarii este goala. Pe Emil Boc nu l-ar fi crezut nimeni, si, nu intamplator, prim ministrul a preluat tot arsenalul mentorului. Cel mai elocvent exemplu este dat de gestul premierului fata de politie. A refuzat masinile Ministerului de Interne pentru ca si Basescu facuse la fel. Mimetismul lui Boc a atins limita extrema a penibilului, deoarece el nu avea niciun motiv sa faca o asemenea miscare.

Traian Basescu si discipolii sai nu uita sa ne spuna zilnic ca nu mai sunt bani si ca nu putem consuma mai mult decat producem. Nu conteaza daca noi ii credem, dar ei trebuie sa depuna toate eforurile in acest sens. Iar una dintre tehnicile de manipulare cel mai des uzitate este 'spune-le lucruri simple, putine si da-le sa roada aceste cuvinte cat mai des'.

Indiferent de imprejurare, Traian Basescu nu a uitat sa ne aminteasca de situatia grea a tarii. Fie ca s-a aflat la Ziua Marinei, la Ziua Pompierilor sau la intalniri cu diversi oameni de afaceri, Traian Basescu nu a omis din discursul sau cuvintele magice, putine, simple si direct la tinta. Si uite ca romanii cred in continuare ca nu sunt bani, numai si numai datorita cuvintelor prezidentiale, fara sa aiba nici cea mai mica idee ce proiecte s-au finantat cu banii de la UE si FMI.

Intotdeauna, Traian Basescu s-a referit la clasa politica in termeni duri, ca si cum ar arata ca un amalgam de ticalosi, corupti si rau intentionati. Niciodata nu a dat nume si s-a autoexclus din randul acestei clase. Vorbeste de clasa politica, dar uita sa aminteasca faptul ca timp de 20 de ani a fost mereu in varful structurilor statale.

Folosirea obsesiva a sintagmei "cei 20 de ani de greseli politice" este menita a induce populatiei un sentiment de confuzie, pentru a fi creat un labirint din care sa nu poata extrage niciun vinovat. Desi prezentul conteaza cel mai mult, oamenii s-au lasat convinsi si se raporteaza inca la trecut.

Oamenii trebuie descurajati, ei trebuie sa nu mai aiba initiativa si este necesar ca ei sa se comporte ca o masa amorfa. Nu intamplator medicii, profesorii, bugetarii, in general, au fost "executati" cu diverse ocazii. Medicii dau diagnostice aiurea si din cauza lor mor oameni, profesorii iau bani din meditatii si nu platesc impozit, bugetarii s-au constituit intr-o imensa tumora maligna care apasa pe umerii statului.

Pensionarii au fost bagati la gramada pensiilor nesimtite, iar taranilor li s-a reprosat ca nu stiu sa-si faca painea-n casa. Celelalte clase sociale au fost astfel convinse ca bugetarii chiar isi merita soarta si au gasit plauzibile motivele prezidentiale.

Traian Basescu nu se sfieste, de asemenea, sa afirme ca romanii sunt un popor de puturosi care asteapta mila asistata a statului. Vezi Doamne, ar trebui sa muncim mai mult si mai serios, dar omite sa ne spuna si unde.

Din pacate pentru el, Traian Basescu nu a inteles ca nici noua nu ne place, la fel ca si lui Sarkozy, sa fim batuti pe umar si sa fim luati de fraieri. Poporul s-a saturat de bataile pe umar si luatul peste picior. Si acest fel de manifestare este menit a ne tine ocupati, a nu ne da timp sa ne gandim la ziua de maine.

Din fericire, nu exista in Romania doar domnisoare rujate aciuate pe la B1, Evenimentul Zilei sau TVR. Mai sunt oameni informati si prin alte parti, neinvadate inca de mirosul putred al actiunilor perverse de manipulare grosolana.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Basescu manipulare, #Basescu bugetari pensionari, #Traian Basescu romani , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Pai de ! Musiu Anghel este mai tare ca FMI , ca Banca Mondiala , ca UE ! Decreteaza el ca nu e bine .....
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca dl Basescu s-ar fi priceput la economie pe cat de mult se pricepe