Basescu: Nu cred ca referendumul va fi corect

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 19:50
3437 citiri
Basescu: Nu cred ca referendumul va fi corect
Foto: B1 TV

Presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, a declarat, vineri seara, ca nu crede ca referedumul pentru suspendarea sa, de pe 29 iulie, va fi corect, el identificand mai multe "elemente ingrijoratoare".

Basescu a mentionat, in cadrul unei conferinte de presa, modificarea programului referendumului, faptul ca listele suplimentare nu apar evidentiate in procesele verbale, "care face aproape imposibil de detectat votului multiplu", coroborat cu organizarea de sectii de votare in baruri, restaurante, vestiare si apartamente particulare, dar si faptul ca, pentru prima data in organizarea unui scrutin popular, nu s-a stabilit numarul de stampile din sectiile de votare, iar acestea nu sunt personalizate pentru sectiile de votare.

De asemenea, Basescu a precizat ca formularul proceselor verbale nu are nicio rubrica pentru mentiuni despre starea sigiliilor la deschiderea urnelor, iar capacitatea de contestare a fost dimunuata, fiind pastrate doar Birourile electorale la nivel judetean.

"Inceperea JO trebuie sa insemne corectitudine"

Presedintele suspendat a urat succes echipei olimpice a Romaniei care participa la JO de la Londra. "Este un eveniment extraordinar si sper ca delegatia noastra sa se intoarca, asa cum se intoarce de obicei, cu satisfactia perfomantei la nivel mondial", a spus Basescu, adaugand ca politicienii "care au fost incorecti cu statul" ar trebui sa invete din corectitudinea acestei competitii.

"Inceperea Jocurilor Olimpice trebuie sa insemne fair play, pace si corectitudine. Poate din acest lucru vor invata si toti cei care au fost incorecti cu statul roman (...) Poate ca spiritul olimpic ii va face pe acesti politicieni care au lovit fara crutare in institutiilor statului roman sa se opreasca, mai ales din tentativa de fraudare a referendumului din 29 iulie", a mai declarat Traian Basescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu probleme referendum, #Basescu inainte referedum, #Basescu referendum demitere , #referendum demitere