Opinii: Pensionarii, o povara nationala

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 21:40
2460 citiri
Opinii: Pensionarii, o povara nationala
Foto: Arhiva

Urmarind cu atentie ultimele aparitii televizate ale presedintelui Traian Basescu am remarcat cu cata fermitate a imbratisat principiul logic al impozitarii tuturor veniturilor pe care nici Curtea Constitutionala nu il poate invalida.

Se zvoneste ca acest principiu i-a fost reamintit de cel mai recent membru al corpului sau de consilieri, Mugur Isarescu. La intrebarea moderatorului emisiunii la care l-a lansat daca si pensiile vor fi impozitate am fost surprins de convingerea cu care sublinia un categoric, bineinteles!

Toate pensiile insista moderatorul? Da, toate, i-a raspuns presedintele.

Chiar si cele sociale? Evident, raspunde domnia sa si mai categoric (mai ales ca pe astea, asa cum chiar domnia sa a afirmat, le-a promovat din greseala fiind sub o influenta nefasta).

Deci ne-am edificat, marea problema care sta in calea identificarii obiectivului. Sloganul Sa traiti bine! lansat in cele doua campanii electorale reprezinta pensionarul roman.

Prea multi, prea bine platiti, mari consumatori de resurse scumpe cum sunt medicamentele, marind artificial necesarul de personal medical cu studii superioare si medii si evident deveniti inutili in conditiile in care prin actuala Constitutie nu poti avea decat doua mandate prezidentiale, cei ce ocupa "functia" de pensionar trebuiesc restructurati la fel ca orice bugetar gras.

Evident programul de restructurare va trebui sa inceapa cu depistarea celor ce ocupa in mod fraudulos aceasta functie in special din zona pensionatilor pe caz de boala cum ar fi pilotii de formula 1, tragatorii de elita si luptatorii in K1, toti cu certificate de handicapat.

Urmeaza la rand pensionarii cu venituri nesimtite obtinute in baza unor legi speciale pe care domnul presedinte le-a promulgat doar in conditiile in care majoritatea parlamentarilor de aceeasi culoare politica cu a domniei sale le-au votat.

Nu putem uita pensionarii din lumea artistica, ce se incapataneaza sa mai urce pe scena la varste la care altii sunt oale si ulcele si care trebuie sa se decida, ori functia de pensionar ori cea de actor. Chiar ma gandeam cata pensie au mancat pana la venirea la putere a actualului partid Florin Piersic, Ion Lucian, dar mai ales Radu Beligan. Daca am transforma sumele astea in kilometri de autostrada ne-am putea apropia de Bulgari la acest parametru.

Ei si pe urma vine grosul, marea masa de imbuibati cu pensii care mai de care mai spectaculoase care ar putea sa-i faca sa moara de invidie si pe sarantocii de turisti, pensionari straini care abia isi pot permite cate o croaziera pe un vas de lux sau o amarata de excursie pe Dumnezeu stie unde ca mare mai e pamantul asta.

Cu astia insa e mai complicat caci printr-o decizie politica a Curtii Constitutionale(pe care nu ne permitem sa o comentam) nu mai poti nici macar sa le reduci temporar pensia dar sa-i scoti din functie.

Ei si aici geniul incontestabil al Presedintelui tuturor romanilor si-a dat masura. Le impozitam nenica. Si nu asa, smbolic. Cu cota unica, la fel ca pe oricare roman cinstit.

Cu venitul impozitat - legal - pensionarii nu pot rezista prea mult

Cu venitul impozitat-legal-pensionarii nu pot rezista prea mult si asa, incetul cu incetul, numarul de asistati sociali va scadea in mod natural. Bun dar daca se incapataneaza acesti batrani care se agata ca prostii de viata numai ca sa-i faca in ciuda domnului Presedinte pe care tot ei l-au ales, se icapataneaza sa supravietuiasca mancand din ce in ce mai putin si mai prost,fara caldura si apa calda ?

Asta e o mare problema, au batranii astia un potential de supravietuire incredibil, bine antrenat in perioada anilor 80. De altfel trendul sperantei de viata si la romani este, paradoxal, unul crescator.

Presupun ca are presedintele nostru si un plan B. Nu pleaca domnia sa la razboi fara o strategie bine pusa la punct inpreuna cu corpul sau de consilieri din ce in ce mai numeros si mai bine platit si care nu este inclus in programul de restructurare.

Nu ar fi exclus ca sa se fi inspiriat din practica locuitorilor de la pol (nu stiu daca se mai practica deoarece ei au avut de curand alegeri prezidentiale). Acestia in momentul in care batranul devenea o povara sociala era dus pe o banchiza si lasat sa moara frumos, demn, stiind ca si prin moartea sa ajuta colectivitatea din care face parte. Si mai asigura si hrana ursilor polari care vanati devin la randul lor hrana comunitatii s.a m.d.

Din pacate noi nu avem gheturi vesnice.

Poate folosim inundatiile ca astea au devenit vesnice prin vointa si competenta autoritatilor. Un prim experiment am si realizat, dupa cum ne-a informat competent Dl.Presedinte, majoritatea celor decedati la recentele inundatii erau batrani.Le stia si varsta, toti pensionari asistati sociali.

Sau daca nu merge nici asa, planul C. Sa se ofere gratuit, ca in campania electorala, cate o sticla cu ceva, care intr-un interval rezonabil, astfel incat sa nu dam peste cap acordul cu FMI, va provoca o reducere pana la eliminare a acestei categorii sociale care sufoca economia nationala si culmea a inceput sa devina si galagioasa.

Fiind gratuit, va fi coada indiferent cat de mare sau de mica are pensioara. Succes garantat. La varsta lor decesul nici nu poate induce suspiciuni. Si asa se rezolva problema echilibrarii deficitului bugetar.

Reducerea numarului de pensionari a devenit prioritate nationala

Bugetul va incasa sume importante din colectarea impozitului firmelor de pompe funebre, a florareselor, a fabricantilor de lumanari si a preotilor a caror cifra de afaceri va atinge cote istorice. Pe cale de consecinta va scadea necesarul de cadre medicale si de locuri in spitale,cifrele de scolarizare modificandu-se in vederea cresterii numarului de ospatari, mecanici auto sau alte profesii din ce in ce mai necesare statului nostru in plin proces de reformare.

Dar cel mai important, vom avea un loc 1 in Europa la ceva sub mandatele actualului presedinte-cel mai mic numar de asistati sociali la 1000 de locuitori.

Sumele colectate in bugetul asigurarilor sociale devenit excedentar vor putea fi redirectionate catre alte obiective cum ar fi promovarea brandului turistic al tarii la care ministerul de resort are cele mai vizibile rezultate sub mandatele fostului si actualului si poate, cine mai stie, viitorului nostru presedinte al tuturor romanilor, bugetari, privati, pensionari(cati mai or fi) si ale altor categorii socio profesionale, toate cu venituri impozitate.

Este clar, reducerea numarului de pensionari a devenit prioritate nationala.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pensionarii povara nationala, #plan eliminiare pensionari, #plan Traian Basescu , #stiri Traian Basescu