PSD: Candidatura lui Radu Duda, inca un semnal ca Basescu trebuie inlocuit

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 21:37
2308 citiri
PSD: Candidatura lui Radu Duda, inca un semnal ca Basescu trebuie inlocuit

Intrarea Principelui Radu in cursa pentru Cotroceni este inca un semnal ca tot mai multi romani considera ca Traian Basescu trebuie inlocuit, considera PSD.

Potrivit social-democratilor, adevarata schimbare de care are nevoie Romania va fi adusa de Mircea Geoana, candidatul lor, arata un comunicat al PSD remis, joi, Ziare.com.

"In legatura cu anuntul candidaturii Principelui Radu Duda pentru Presedintia Romaniei, PSD considera ca prezenta mai multor candidati, cu proiectele lor, reprezinta un castig din punct de vedere democratic, dar si din punct de vedere al participarii la vot.

Daca un reprezentant al Casei Regale, avand legaturi cu anumite segmente ale societatii si cu factori de influenta din lume, intra in cursa prezidentiala, inseamna ca si acestia cred ca Traian Basescu trebuie inlocuit.

Daca un om din afara partidelor politice a decis sa intre in aceasta cursa, inseamna ca si el crede ca Traian Basescu poate fi invins", se arata intr-un comunicat de presa al PSD, semnat de Bogdan Niculescu-Duvaz, purtatorul de cuvant al partidului.

Potrivit documentului, PSD considera ca alegerile prezidentiale din acest an "reprezinta mai mult decat optiunea pentru un candidat de pe o lista" si ca la scrutinul prezidential romanii vor trebui sa aleaga "intre libertate si autoritarism, intre liniste si scandal, intre pace si conflict, intre o Romanie europeana si o Romanie suburbana".

"Constatam ca numarul celor care impartasesc aceasta idee de schimbare creste. Partidul Social Democrat este convins ca schimbarea va fi adusa de candidatul sau, social-democratul Mircea Geoana", conchide documentul PSD.

Principele Radu a declarat joi seara, cu ocazia anuntarii candidaturii sale la Presedintie, ca un independent ofera garantia exercitarii mandatului de sef al statului intr-un mod "nealterat" de posibile interese ale partidului din care a provenit.

"Anunt cu speranta si incredere ca voi candida la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din noiembrie 2009.

Candidatura unui independent la Presedintie, dezlegat de obligatiile de partid, reprezinta garantia exercitarii nealterate a mandatului. Reasezarea politica a Romaniei poate sa inceapa de la presedinte.

Doar asa Parlamentul, Guvernul, Justitia si partidele politice isi vor putea exercita serviciul in interesul natiunii, fara sa se uite in sus daca fac bine ce fac", a declarat Principele.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#PSD Duda Basescu, #Basescu inlocuit PSD, #Basescu trebuie inlocuit, #candidatura principe Radu , #stiri Traian Basescu
Comentarii
M
MINCIUNA STA CU REGELE LA MASA
rank 1
Ca PSD insulta inteligentza umana, fie prin parsivenia KGB-ista , fie prin prostia adanca in care se gasesc multi dintre ei , este treaba lor.