Basescu se vede joi cu Ponta, pe tema Consiliului European

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 20:43
1249 citiri
Basescu se vede joi cu Ponta, pe tema Consiliului European

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri seara, faptul ca se va intalni cu premierul Victor Ponta, joi, pentru a discuta despre cine va reprezenta Romania la Consiliul European.

"Premierul m-a sunat, am stabilit sa avem intalnirea maine", a dezvaluit Basescu.

Desi l-a acuzat pe Ponta de dezinformare si de faptul ca incearca sa goleasca de continut institutia prezidentiala, Basescu a spus ca se va intalni cu acesta joi.

"Nu este in regula pe de o parte sa spui eu vreau sa cooperez, pe de alta parte sa dezinformezi, pe propiile tale semnaturi", a mentionat presedintele.

Chiar si asa, seful statului a reiterat insa faptul ca el e cel care trebuie sa mearga la Consiliul European, intrucat "exista o singura persoana care reprezinta statul, asta e presedintele".

De partea cealalta, Ponta este sigur ca este cel care va reprezenta Romania la Consiliul European, considerand ca, altfel, ar insemna sa incalce decizia Parlamentului.

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a afirmat seful Guvernului.

Basescu: Intram intr-o zona de derapaj de la democratie. Nu voi tolera!

Presedintele Traian Basescu a sustinut o conferinta de presa miercuri, la Palatul Cotroceni, in care le-a explicat jurnalistilor functionarea Uniunii Europene si motivele pentru care el, nu premierul Victor Ponta, trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European.

Referindu-se la cine va reprezenta Romania la Consiliul European, presedintele a spus ca el este cel care are atributiile constitutionale pentru asta si cel care "poate face mai mult pentru tara" acolo, dar, daca Parlamentul adopta o prevedere cu valoare juridica in acest sens si ea trece de Curtea Constitutionala, il va lasa pe premier sa mearga.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...