Corina Cretu l-a adus pe Bill Gates in Parlamentul European

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 08:49

   

Corina Cretu l-a adus pe Bill Gates in Parlamentul European
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare, a condus, marti, o sedinta la Strasbourg alaturi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

In cadrul dezbaterii, fondatorul Microsoft a criticat implicarea modesta a Statelor Unite in politica de dezvoltare internationala, SUA alocand in acest sens doar 2% din PIB, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Bill Gates a precizat ca e nevoie de contributii mai mari din partea donatorilor publici, in special in asistenta pentru dezvoltarea agriculturii, extinderea campaniilor de vaccinare a populatiei din tarile sarace, prevenirea mortalitatii infantile si mai buna coordonare intre procesul educational si noile tehnologii.

Totodata, Gates a apreciat ca sunt necesare combaterea coruptiei din cadrul programelor umanitare, mai buna coordonare a actiunilor de voluntariat cu cele filantropice, sprijinirea unor alimente modificate genetic pentru a contracara sprectrul crizei alimentare globale, precum si incurajarea fluxurilor migratorii, el evidentiind beneficiile circulatiei fortei de munca si criticand intoleranta cetatenilor din tarile dezvoltate.

Initiatoare a acestei dezbateri, Corina Cretu a pledat, in interventia sa, pentru o mai stransa cooperare intre donatorii publici si privati si pentru majorarea contributiilor statelor la ajutorul pentru dezvoltare, in vederea respectarii angajamentului de a aloca 0,7% din PIB, astfel incat Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului sa devina realizabile, se arata in comunicat.

"Am apreciat modestia si naturaletea lui Bill Gates, precum si discursul sau foarte precis articulat pe provocarile lumii contemporane si complexitatea actiunilor concrete pe care le desfasoara prin Fundatia Bill si Melinda Gates. Cred ca ar trebui sa fie un exemplu pentru oamenii de afaceri, europeni in general si romani in special, prin asumarea unei asemenea responsabilitati sociale", a declarat pesedista Corina Cretu.

D.R.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3361 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
mai,NU se poate,.
Corina Cretu ,..aaaaaaaaaaaaaaaaasta-i PSDista,n-a fost cumva EBA ? Ati vazut bine ?
darnic00
rank 5
Poate ne pututi lamuri
si cum l-a adus pesedista Corina Cretu pe Bill Gates in P.E. Ca eu lecturand articolul am retinut ca distinsa doamna Corina Iliescu a condus o sedinta impreuna cu domnul Gates. Dar asta nu inseamna ca l-a si adus ea personal, la P.E.
XERESS
rank 3
citeste bine,..
dar tu nu intelegi intotdeauna.
darnic00
rank 5
XERESS
Cand este vorba de minciuna, sau cel putin adevar partial spus, eu nu prea inteleg, insa remarc faptul ca aceste mici inadvertente se cam leaga de PSD. In titlu, este clar. Corina cretu l-a adaus pe Bill Gates la P.E. Continuand lectura, aflam ca doamna Cretu a condus o sedinta, alaturi de Bill Gates. Sper ca pana aici ati citit si inteles si dumneavoastra la fel. Probabil ca ceea ce va face pe dumneavoastra sa refulati de fericire este faptul ca la un moment dat in articol apare expresia "initiatoare a acestor discutii..." ceea ce inseamna ca doamna Cretu este de fapt coinitiatoare, alaturi de cel putin inca o persoana, dar nu neaparat una singura, posibil chiar intregul P.E., pentru ca daca ar fi fost unica initiatoare are fi aparut formularea "initiatoarea" nu "initiatoare". In limba romana, asa inteleg eu.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor