Corina Cretu l-a adus pe Bill Gates in Parlamentul European

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 08:49
3907 citiri
Corina Cretu l-a adus pe Bill Gates in Parlamentul European

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare, a condus, marti, o sedinta la Strasbourg alaturi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

In cadrul dezbaterii, fondatorul Microsoft a criticat implicarea modesta a Statelor Unite in politica de dezvoltare internationala, SUA alocand in acest sens doar 2% din PIB, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Bill Gates a precizat ca e nevoie de contributii mai mari din partea donatorilor publici, in special in asistenta pentru dezvoltarea agriculturii, extinderea campaniilor de vaccinare a populatiei din tarile sarace, prevenirea mortalitatii infantile si mai buna coordonare intre procesul educational si noile tehnologii.

Totodata, Gates a apreciat ca sunt necesare combaterea coruptiei din cadrul programelor umanitare, mai buna coordonare a actiunilor de voluntariat cu cele filantropice, sprijinirea unor alimente modificate genetic pentru a contracara sprectrul crizei alimentare globale, precum si incurajarea fluxurilor migratorii, el evidentiind beneficiile circulatiei fortei de munca si criticand intoleranta cetatenilor din tarile dezvoltate.

Initiatoare a acestei dezbateri, Corina Cretu a pledat, in interventia sa, pentru o mai stransa cooperare intre donatorii publici si privati si pentru majorarea contributiilor statelor la ajutorul pentru dezvoltare, in vederea respectarii angajamentului de a aloca 0,7% din PIB, astfel incat Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului sa devina realizabile, se arata in comunicat.

"Am apreciat modestia si naturaletea lui Bill Gates, precum si discursul sau foarte precis articulat pe provocarile lumii contemporane si complexitatea actiunilor concrete pe care le desfasoara prin Fundatia Bill si Melinda Gates. Cred ca ar trebui sa fie un exemplu pentru oamenii de afaceri, europeni in general si romani in special, prin asumarea unei asemenea responsabilitati sociale", a declarat pesedista Corina Cretu.

D.R.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
#corina cretu intalnire bill gates, #bill gates corina cretu Strasbourg , #fundatia