Cum să-ți alegi, în 2023, o cadă de baie pentru apartamentul tău?

Advertorial
Joi, 25 Mai 2023, ora 20:29
3335 citiri
Cum să-ți alegi, în 2023, o cadă de baie pentru apartamentul tău?
FOTO: magazinuldesanitare.ro

În 2023, baia va fi amenajată ca o bulă de bunăstare dedicată relaxării și rafinamentului. Muzica soft, lumânări parfumate, materiale naturale... Un adevărat dirijor al camerei, cada creează atmosfera băii și trebuie să îndeplinească criterii pe cât de practice, pe atât de estetice. Îți dezvăluim sfaturile importante pentru a ști ce alegere să faci pentru a cumpăra modelul ideal de cadă.

Ce tip de cadă de baie să alegi?

Nu toate băile pot găzdui toate tipurile de căzi: suprafața ocupată poate fi mai mult sau mai puțin importantă în funcție de modelul ales. Care sunt parametrii de luat în considerare pentru a face o alegere? Suprafața disponibilă bineînțeles, dar și locația gurii de admisie și scurgere a apei, direcția în care se deschide ușa și dacă există sau nu sursă de alimentare dacă dorești să instalezi un model de cadă baie cu jacuzzi. Sunt disponibile diverse soluții și sigur vei găsi modelul potrivit pentru tine.

Cadă dreptunghiulară, o mare libertate de amenajare

Rezemată de unul sau mai mulți pereți, cada dreptunghiulară oferă un bun compromis între confort și estetică și se adaptează tuturor configurațiilor de baie. Dimensiunile sale incep de la 105 cm lungime pentru modelele compacte, de la 160 cm pentru modelele clasice și până la mai mult de 190 cm pentru formatele XXL. Lățimea laterală, se extinde de la 70 cm la mai mult de 150 cm. Considerat modelul de cadă „clasic”, este acum disponibil în diverse formate, stiluri și materiale și oferă soluții deosebit de confortabile și moderne.

Cada de colț, aliatul băilor mici

Într-o încăpere greu de amenajat, cada de colț economisește spațiu. Cada de colț ia cel mai adesea forma unui sfert de cerc, dar există și modele asimetrice care se adaptează dimensiunilor băii. Lungimea sa variază în general de la 120 la 180 cm pentru o lățime de la 70 cm.

Cadă insulă: confort și decor

Această cadă de sine stătătoare este ideală pentru băile spațioase. Cada insulă (sau independentă) se sprijină pe structura sa și, prin urmare, nu trebuie să fie înglobată în volumele băii tale, doar poate fi așezată pe podea. Cada insulă se pretează de bunăvoie tuturor decorurilor și se adaptează multor atmosfere decorative (moderne, clasice sau vintage ...). Astfel, în centrul încăperii pot fi instalate modele ovale sau geometrice. Dar dacă îți plac spațiile în plan deschis, va fi și mai elegantă într-un dormitor cu baie, așezată pe o pardoseală plată cu gresie pe sol, de exemplu. Oricum, nu omite, pentru a putea circula de jur împrejur, să asigure un spațiu liber de minim 60 cm.

Căzi baie vârstnici, persoane cu dizabilități

Oricine merită o cadă care să-i permită să se bucure de o baie relaxantă chiar dacă nu mai este la fel de elastic ca în tinerețe.

Siguranța celor dragi e mai importantă ca orice, așa că o cadă pentru vârstnici sau pentru persoane cu dizabilități le permite să pășească direct în cadă, datorită ușii laterale, eliminând riscul de a se dezechilibra.

Înainte de a alege modelul visurilor tale, ai grijă să studiezi diferitele versiuni existente împreună cu instalatorul tău. De asemenea, trebuie să știi că principala constrângere a căzii insulă este obligația de a avea o admisie și scurgere a apei cu conducte ascunse în pământ. De asemenea, necesită accesorii specifice.

Cada cu hidromasaj: un spa acasă

Visezi să creezi o zonă de relaxare demnă de un spa în inima băii tale? Cada cu hidromasaj este făcută pentru tine! Jeturile generate de jeturile de hidromasaj oferă un adevărat masaj pentru întregul corp, de la cele mai revigorante (jeturile de apă sub presiune) până la cele mai ușoare (jeturile de aer comprimat). Cada cu hidromasaj este disponibilă într-o gamă largă de modele, de toate formele (în unghi, dreptunghiular, combinat etc.) si dimensiuni. Deși există în format mare, cada cu hidromasaj este disponibilă și în varianta de cadă pe colț pentru a-și găsi locul chiar și în băile mici.

Ce dimensiune de cadă să alegi?

Pentru a determina dimensiunea ideală a căzii, va trebui să ți cont de suprafața disponibilă în baia ta și de locația rețelei de alimentare cu apă. În general, căzile pătrate (de la 120 × 120 cm), sau de colț (cu lățime de la 70 la 90 cm) sunt toate potrivite pentru băile mici. Dacă baia ta este de dimensiuni medii, preferă modelele dreptunghiulare (între 70 și 90 cm lățime și 160 până la 180 cm lungime).

Ai baie XXL? Acolo sunt posibile toate variantele... În special, poți cumpăra modelul de cadă insulă, ultra trendy în acest moment!

De asemenea, te sfătuim să alegi o cadă mai mare decât dimensiunea proprie pentru a te simți confortabil.

În cele din urmă, nu uita să iei în considerare „volumul de umplere” al căzii tale. Îți place să faci baie, dar ești atent la consumul de apă? Dacă o cadă este proiectată ergonomic, o cadă lungă în care te poți scufunda va fi mai confortabilă și mai puțin consumatoare de apă decât un model mai scurt, dar mai adânc. De exemplu, să știi că o cadă de 105 cm lungime pe 70 cm lățime conține 126 litri de apă față de 220 litri pentru un model de 190 cm lungime pe 90 cm lățime.

Ce material să alegi pentru cada ta?

Greutatea căzii tale și alegerea materialului nu trebuie neglijate: rășină, fontă, oțel, acril, toplax... Există o gamă largă de materiale pentru cadă. Alege-o pe cea mai potrivită ție:

Cel mai economic: acrilic

Acrilul este cel mai des folosit material astăzi. Ușor, menține bine temperatura apei, dar nu suportă detergenți prea agresivi.

Cele mai puternice: fontă și oțel

Deosebit de izolante, fonta este rezistentă la șocuri și zgârieturi, ușor de întreținut, dar are dezavantajul că este foarte grea. Oțelul este foarte durabil și ușor de întreținut.

Acum că ți-ai făcut o idee despre modelele diferite de căzi, materiale și dimensiuni, alege-ți cada perfectă în care să te scufunzi cu plăcere și să te relaxezi după o zi stresantă. Fă din cada ta un aliat de nădejde pentru o seară în care să uiți de grijile zilei.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#cada, #cada bai, #apartament , #decoratiuni interioare