Genul de cumpărături la care bărbații depășesc femeile

Marti, 19 Decembrie 2023, ora 21:20
1845 citiri
Genul de cumpărături la care bărbații depășesc femeile
FOTO Pixabay

Femeile au cheltuit în medie 115 euro pe un cadou experienţă, în timp ce bărbaţii au alocat 133 euro, cu peste 15% mai mult faţă de anul trecut.

Între cele mai solicitate experienţe sunt pilotarea unui avion, zborul cu parapanta ori cu elicopterul, dar şi experienţe de tip gourmet precum degustări private de vin la crame, dar şi masaje sau cazări în locuri inedite şi exclusiviste.

”2023 a marcat o creştere a interesului faţă de cadouri experienţiale de pe Complice.ro, curator şi furnizor de experienţe pentru persoane fizice şi companii. Interesul se menţine şi în luna cadourilor, când în mod tradiţional se înregistrează o creştere a cererii de experienţe cu min 75% faţă de o lună normală, anul trecut vârful absolut de comenzi fiind pe 22 decembrie. La nivel de 2023, până acum femeile au cheltuit în medie 115 euro pe un cadou experienţă, în timp ce bărbaţii au alocat 133 euro. Ambele valori se situează cu minim 15% peste sumele alocate anul trecut”,, arată datele curatorului şi furnizorului de experienţe Complice.ro.

Femeile conduc detaşat în ceea ce priveşte numărul de comenzi (70%), tendinţă care se menţine şi în decembrie. Totuşi, bărbaţii cheltuie, în medie, cu 15% mai mult decât femeile pe o comandă (115 euro vs. 133 euro).

„Femeile plasează comenzile ceva mai devreme decât bărbaţii, care lasă de obicei alegerea cadourilor pe ultima sută de metri. Anul trecut, cele mai multe comenzi s-au plasat între 17 si 22 decembrie şi s-au ales pachetele de experienţe flexibile, cu livrare imediată în inbox, printr-un voucher personalizat care descrie experienţele de care se poate bucura destinatarul”, spune Oana Pascu, fondator Complice.ro.

În topul experienţelor alese se remarcă experienţele ce implică adrenalină precum pilotarea unui avion, zborul cu parapanta ori cu elicopterul, dar şi experienţe de tip gourmet precum degustări private de vin la crame, de whiskey ori ateliere de bere craft, sau de relaxare, cum ar fi masaje sau terapia prin plutire, dar şi travel, cu cazări în locuri inedite şi exclusiviste.

Zborul într-un simulator Boeing este, ca şi în anii trecuţi, una dintre experienţele preferate de clienţii Complice, urmată de zborul cu parapanta, treasure hunt, terapia prin plutire şi experienţele de tip VR.

”Cursurile de gătit au atras un număr semnificativ mai mare de bărbaţi (63%), în timp ce la terapiile de relaxare prin plutire am constatat cu surprindere că, totuşi, din 4 clienţi unul este bărbat. De asemenea, remarcăm interesul crescut al femeilor pentru experienţe ce implică adrenalina - precum parapanta (46% femei), mişcarea – cum ar fi escalada (60%), dar şi experienţele gourmet, unde majoritatea beneficiarilor sunt femei, chiar şi la degustările de vinuri la crame (60%)”, afirmă Oana Pascu.

Clienţii aleg să pună sub brad cadouri experienţă, în primul rând pentru unicitate, pentru a-i surprinde pe cei dragi, pentru a le oferi cea altfel, ceva ce să ţină minte, ceva ce nu au mai primit.

”Desigur, cadourile alese trebuie să ţină seama de preferinţele destinatarului, personalitate, dar dacă ar fi să facem nişte recomandări generale în funcţie de categoriile de destinatari, putem alege pe baza discuţiilor, feedback-ului şi experienţei celor peste 8 ani, cele mai potrivite experienţe”, precizează Oana Pascu.

Astfel, potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai apreciate experienţe în funcţie de categoriile de destinatari sunt:

Pentru EL: o experienţă în simulatorul de zbor, cu motorul în poligon, un atelier de cooking, degustare de whiskey, cursuri de tenis, salt cu parapanta.

Pentru EA: un atelier olfactiv în cadrul căruia să îşi creeze propriul parfum, un pachet de beauty, make-up sau răsfăţ la SPA, atelier privat de terarii, terapie prin plutire.

Pentru COPII: o excursie cu autorulota, un survol cu elicopterul la mare, cursuri de pictură, jocuri VR, treasure hunt în parc, escape room.

Pentru BUNICI: un atelier de ciocolată cu nepoţii sau autobiografia scrisă de un ghostwriter profesionist, care va rămâne moştenire în biblioteca familiei.

Pentru NAŞI: o cina privată chiar ”pe nevăzute” pregătită de un Chef celebru, o plimbare cu o maşină de epocă, un weekend într-o locaţie inedită, masaj de relaxare în cuplu, un meci de squash.

“Iar pentru cazurile în care nu ştiţi exact ce i-ar plăcea cu adevărat celui drag, atunci un cadou Flexibox este cea mai bună alegere. Pachetele Flexibox conţin zeci de variante de cadouri experientiale din diverse categorii - adrenalină, gourmet, relaxare, călătorii etc, într-un buget predefinit, destinatarul alegându-si singur experienţa preferată”, adaugă Oana Pascu.

La nivel de an, valoarea medie a pachetelor de experienţe alese de companii, fie la nivel de echipă, fie pentru premii şi cadouri individuale cu diverse ocazii, inclusiv Crăciun, se situează în jurul valorii de 2.000 de euro, iar cele mai multe solicitări au venit de la companii din domeniile IT, retail, banking si industrii creative.

Complice.ro este curator de experienţe. Pachetele de experienţe sunt orientate atât către zona de business (oferind un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition şi incentive pentru angajaţi, clienţi şi parteneri de afaceri, dar şi soluţii creative pentru evenimentele corporate), cât şi către zona B2C (experienţe de dezvoltare personală, relaxare, adrenalină şi multe altele) pentru cei care îşi doresc să adune şi să ofere de-a lungul vieţii amintiri, nu obiecte.

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord au murit VIDEO
Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord au murit VIDEO
Două elicoptere ale marinei malaeziene s-au ciocnit marţi, 23 aprilie, în aer în timpul unei repetiţii pentru o paradă navală. Toţi cei 10 membri ai echipajelor aflate la bord şi-au...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Cadouri, #experiente, #pilotaj, #elicopter , #stiri life style