Ziare.com

10 intrebari la care Carmen Dan trebuie sa raspunda

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 20 August 2018, ora 14:21

   

10 intrebari la care Carmen Dan trebuie sa raspunda
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat, duminica, mai multe informatii despre mitingul din 10 august pe care le-a catalogat drept manipulari. Este pentru a doua oara, de la protestul disporei, cand oficialul iese public intr-o declaratie de presa, dar refuza sa raspunda la intrebari.

Carmen Dan a prezentat un raport pe care l-a solicitat saptamana trecuta, precizand ca acesta nu are rolul de a stabili vinovatii si ca nu are nicio ezitare sa il prezinte comisiilor parlamentare, Guvernului sau CSAT.

Ministrul nu a lamurit insa mai multe aspecte esentiale pentru opinia publica, privind modul in care jandarmii au intervenit in seara de 10 august.

Ziare.com a facut un inventar al celor mai importante 10 intrebari la care Carmen Dan trebuie sa raspunda.

1. "Doi si-un sfert" si Jandarmeria au informat despre prezenta huliganilor in Piata Victoriei?

2. Cine le-a spus jandarmilor ca doi colegi ar fi fost omorati de protestatari?

3. Care este cantitatea de gaze folosite in Piata Victoriei?

4. De ce jandarmii aveau acoperite cu banda indicativele unitatilor din care faceau parte?

5. Cine a condus "de facto" interventia jandarmilor in Piata Victoriei?

6. De ce echipajele de jandarmi si SAS au fost trimise la Springtime dupa un apel la 112?

7. De ce jandarmii erau inarmati cu pistoale?

8. Ce arma a fost furata?

9. Care este numarul real al abuzurilor facute de jandarmi?

10. Cine raspunde pentru dezinformarile purtatorilor de cuvant?

"Doi si-un sfert", la ordinul ministrului

1. "Doi si-un sfert" si Jandarmeria au informat despre prezenta ultrasilor in Piata Victoriei?

Intr-un interviu la Antena3, Carmen Dan a vorbit si despre informarile de la serviciile specializate, in legatura cu protestele din 10 august.

"A mai fost un episod, cand dintr-o eroare asumata, am stabilit ca MAI va avea o foarte buna comunicare cu partenerii structurilor de informatii. Eu am facut tot ce am putut ca ministru, sa nu existe nicio indoiala ca avem buna intentie de a colabora cu aceste structuri.

Caracterul acestor informatii nu a condus la ideea ca vor avea loc astfel de manifestatii. Eu nu pot sa devoalez public in ce au constat aceste informatii. Pot sa spun ca a existat comunicare, a existat un schimb de informatii", a spus ministrul.

Ministrul de Interne are in subordine un serviciu secret: Directia Generala de Protectie Interna (DIPI), cunoscut ca "Doi si-un sfert", iar Jandarmeria are o baza de date cu suporterii echipelor de fotbal. La Antena3, ministrul a dat de inteles ca aceste structuri nu ar fi avut date privind posibile violente.


Foto: Antena3 TV


Informatii ca protestul ar putea degenera insa se stiau cel putin din 9 august, atunci cand seful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Romana, Marius Militaru, si purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, maiorul Georgian Enache, au transmis ca jandarmii nu vor tolera insubordonarea civica ce urmareste destabilizarea ordinii.

Dezinformare interna

2. Cine le-a spus jandarmilor ca doi colegi au fost omorati?

Catalin Paraschiv, seful Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane (BSIJ), a explicat intr-un interviu ca, atunci cand era in Piata Victoriei, a primit informatia ca doi colegi ai sai ar fi murit.

"Pe momentul intoarcerii, s-au primit doua informatii: una transmisa de structurile de cercetare din piata care au transmis clar ca jandarmii sunt atacati, ca sunt la pamant, sunt calcati in picioare, doi oameni sunt omorati. Informatia asa a fost, probabil ca ei se refereau..., dupa aceea am vazut si eu imaginile la televizor cu acea fata si cu acel baiat (...) Simultan, din dispecerat ni s-a transmis ca pe televiziuni sunt imagini cu doi jandarmi intinsi la pamant care sunt calcati pe cap.

In clipa aceea, comandantul actiunii a luat decizia ca efectivele brigazii speciale sa actioneze pe directia Springtime".

Carmen Dan a nuantat duminica seara la Antena3 declaratiile lui Paraschiv:

"Comandantul operatiunii trebuie sa spuna la cine a ajuns aceasta informatie. Nu stiu exact cum a functionat sistemul de comunicatii. Stiu ca, intr-adevar, informatia a ajuns la colonelul Paraschiv si ca acesta s-a exprimat, in acel moment de tensiune maxima: Imi sunt omorati jandarmi. Acum, la rece, si fara patima, facand o analiza, cand spui: Imi sunt omorati jandarmi, ca sunt supusi unor atacuri, reiese ca pot fi omorati cu bataia, nu s-a exprimat am jandarmi morti."

Cantitatea de gaze, confidentiala

3. Care este cantitatea de gaze folosite in Piata Victoriei?

Parchetul General a anuntat, joi seara, ca a ridicat de la Jandarmeria Romana mai multe documente privind substantele chimice folosite in interventia de la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei, precum si mostre de aceste substante si de munitie neletala.

Procurorii precizeaza ca acestea au certificat de calitate si garantie si declaratie de conformitate si au prezentat si lista acestora.

Despre cantitatea de gaze iritant-lacrimogene folosita de trupele Jandarmeriei in timpul manifestatiei din 10 august, ministrul a mentionat ca date despre acest aspect sunt cuprinse in raportul MAI pe marginea evenimentelor din Piata Victoriei, dar ca documentul are un "caracter confidential" si, ca atare, nu poate face aceasta precizare.

Jandarmii si banda adeziva

4. De ce aveau jandarmii acoperite cu banda indicativele unitatilor din care faceau parte?

Niciun oficial din Jandarmerie sau MAI nu a explicat de ce jandarmii si-au ascuns numarul de identificare si indicativul unitatii din care fac parte.

Imagini surprinse de cei de la Passport Production arata clar cum peste numarul de identificare, pe unele caschete, era lipita banda adeziva de culoare neagra.Foto: Facebook/Passport Production


"In imagine, jandarmi in actiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu banda adeziva neagra. Acestia nu arata deloc ca oameni de toata isprava care lucreaza in slujba cetateanului si nu au nimic de ascuns", au scris cei de la Passport Production pe Facebook.


Greu de crezut: un maior sef al actiunii!

5. Cine a coordonat "de facto" interventia jandarmilor din Piata Victoriei?

Potrivit ministrului de Interne, misiunea din 10 august a fost executata de Unitatea de Jandarmi din Bucuresti, comandant fiind maiorul Laurentiu Cazan, care a avut la dispozitie si forte suplimentare din patru centre din teritoriu si ca nu s-a impus activarea Centrului National de Ordine Publica.

Totusi, Carmen Dan a fost prezenta in MAI in noaptea de 10/11 august pana la ora 3 dimineata. In plus, fostul sef al Jandarmeriei, colonelul Sebastian Cucos, si adjunctul acestuia, colonelul Ionut Sindile, au fost prezenti in seara de 10 august in Piata Victoriei.

Potrivit imaginilor difuzate de mass-media, cei doi apar cum coordonau pe teren interventiile.


Foto: Facebook/Passport ProductionsDe asemenea, in locurile in care jandarmii au intervenit agresiv, acestia erau coordonati de colonelul Catalin-Razvan, seful BSIJ. Deci cel putin trei colonei erau in piata, care aveau grade si functii mai mari decat ale maiorului Laurentiu Cazan.

Sebastian Cucos, seful Jandarmeriei Romane, si Marius Militaru, purtator de cuvant al Jandarmeriei, in seara zilei de 10 august.

Foto: Republica.ro


Episodul Springtime: Cine a sunat la 112?

6. De ce echipajele de jandarmi si SAS au fost trimisi la Springtime dupa un apel la 112?

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca s-a primit un telefon la 112 care reclama violente la Springtime si in acel moment au fost trimisi politisti care, blocati, au trebuit scosi de jandarmi.

Episodul de la fast-food-ul Springtime a fost cel care a declansat in serie interventia violenta a jandarmilor. Potrivit ministrului de Interne, patru echipaje ale unei unitati de elita au fost dislocate in acel loc, desi acolo nu seintampla nimic.

Inregistrarile video din Piata Victoriei arata ca, in momentul in care au vazut masinile Politiei, oamenii au scandat "fara violenta" si "inapoi". Dubele au inceput sa se retraga, iar manifestantii au aplaudat si au scandat "M**e PSD" si "bravo". Deci nici interventia Jandarmeriei nu era justificata.

Carmen Dan: "La ora 22:53 dispeceratul 112 semnaleaza ca in zona unui fast-food din Calea Buzesti un grup de persoane se manifesta violent. DGJMB solicita interventia Politiei, intrucat nu aveau pe moment posibilitatea sa ajunga in zona respectiva.

In prima faza au fost directionate in zona 2 echipaje ale Serviciului pentru Actiuni Speciale din Politia Capitalei, ulterior, in scurt timp, in sprijinul acestora venind alte 2 echipaje.

In jurul orei 23:01, echipajele ajunse raporteaza ca nu exista acte de violenta sau vandalism in zona, fapt pentru care li se transmite ordinul sa se retraga. Intre timp, echipajele sunt blocate de multimea de oameni care inconjoara masinile si astfel se solicita sprijinul Jandarmeriei.

In dinamica acestei situatii, alte 3 echipaje ale Politiei care sunt directionate catre aceeasi zona sunt blocate in zona Pasajului Victoria. La solicitarea Politiei, doua detasamente de jandarmerie sunt directionate dinspre Palatul Victoria catre echipajele de politie blocate in zona fast-food-ului. Acesta este momentul cand cei doi jandarmi - un barbat si o femeie - sunt izolati de restul detasamentelor si sunt atacati, fiind sustras pistolul unuia dintre ei".

Enigmele pistolului

7. De ce jandarmii erau inarmati cu pistoale?
8. Ce arma a fost furata?


"La ora 23:11 s-a facut interventia pentru restabilirea ordinii publice pentru eliminarea riscului de pericol pentru participanti, mai ales ca o arma fusese sustrasa de la un jandarm", a declarat Carmen Dan.

Raman insa intrebarile: de ce jandarmii aveau pistoale la ei in timpul interventiei la Springtime, ce model era arma si daca au fost sustrase si gloantele.

In acest caz, o persoana a fost arestata, dar neaga ca ar fi sustras pistolul.

Doar 5 abuzuri?

9. Care este numarul real al abuzurilor facute de jandarmi?

Carmen Dan a declarat duminica seara ca pana in prezent au fost identificate cinci cazuri de abuzuri ale jandarmilor impotriva unor persoane care nu erau violente.

Mass-media si utilizatori ai retelelor sociale au prezentat zeci de cazuri de abuzuri ale jandarmilor. Au fost depuse la Parchetul General aproximativ de plangeri. De altfel, protestatarii au povestit in fata procurorilor ce au patit in seara protestului.

Citeste si:
Oficial: Excremente aruncate in jandarmi

10. Cine raspunde pentru dezinformarile purtatorilor de cuvant?

Mai multe infomatii care au inflamat opinia publica au fost facute de purtatorul de cuvant al Jandarmeriei. Potrivit oficialului, protestatarii au aruncat cu excremente si urina in jandarmi. Nicio inregistrare sau fotografie nu a fost adusa ca dovada in sprijinul acestei afirmatii.

Ora 17:15 Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, in direct la Antena 3: "Echipele de dialog sunt printre manifestanti si discuta cu ei pentru a-i determina pe acestia sa nu mai arunce asupra fortelor de ordine cu diverse obiecte si s-au folosit inclusiv pungi cu excremente, cu urina.

Care au fost aruncate catre fortele de ordine. Au fost aruncate de asemenea pietre rupte din carosabil, care nu au ranit... ajuns doar in capul jandarmilor, ci si au lovit chiar persoane care participau la adunarea publica. Colegii mei au folosit, atunci cand s-a rupt gardul de protectie, spray-urile individuale de protectie, pentru ca au fost pusi intr-o situatie de pericol, iar legea permite jandarmului sa utilizeze toate mijloacele pe care le are in dotare pentru a inlatura acea stare de pericol. In acest moment, situatia s-a calmat, din punctul nostru de vedere".Antena 3 titra pe ecran: "Protestatarii au incercat sa ocupe Guvernul", "Surse: Membrii galeriilor vin spre Piata", "Manifestantii au aruncat cu steaguri in Jandarmerie", "Un jandarm a fost ranit in incidente".


Foto: captura Antena3 TV


Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Marius Militaru, a dat mass-media o informatie care nu a fost confirmata ulterior. Este vorba de "suspiciune fractura de coloana cervicala" in cazul femeii jandarm care a fost lovita.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12044 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

psd-istii au o metoda de a evita intrebarile cu doua variante:

ori nu raspund ori mint de ingheata apele acum in august !

 

Nici o intrebare despre CINE A FACUT SCENARIUL porkariei din

Piata Victoria!
Parchetul Militar cat si tribunalele civile care vor judecat plangerile primite vor trebui sa o oblige pe microfonista Carmen Dan sa dea acces la toate comunicatiile intre ea si Dragnea in acea zi! Toate discutiile!!!

 

nu va raspunde la nicio intrebare, ca nen-tu Dragnea nu le lasa

slobode nici pe Carmen Gaz si nici pe Veorica. stie el bine, ca daca le lasa de capul lor, astea scapa caii si dau din casa :))))

 

Incompetenții

Tovarașa carmen Dan numita așa deși nu are nici un Dan , spre deosebire de olguta care e plină de Dani, obținuți din incleștări cu bărbați, in paturi de campanie, e in disgrațiile capo tov. Dragnea. La ultima intalnire a cadrelor psd tovul a dat mana ba chiar a sărutat pe cadre, dar cu Tov Dan nimic. Asta inseamnă ca capo cauta inlocuitor pt Tov Dan. Asta ca urmare a fiascoului din noaptea de 10.

psd = minciuni , minciuni si iar minciuni !

si minciuni peste minciuni si una-ntr-una minciuni si iar minciuni !
24 de ore din 24 minciuni !
7 zile pe saptamana minciuni !
12 luni pe an minciuni !
si toata viata lor , minciuni si iar minciuni !
psd = minciuni , minciuni si iar minciuni !

Excroaca asta ne crede mai porsti ca ea.

.

carmen dan nu are la ce sa raspunda....nu anonimii

fac legea in tara asta ! sa se autorizeze,sa se identifice si apoi sa porneasca mascaruri de proteste...astia nu sunt decat teroristi aflati in slujba spionilor externi ! carmen dan raspunde in fata celui ce a numit-o ,care la randu lui raspunde in fata parlamentului...terminati odata cu statu oligorefren....ori republica parlamentara,ori prezidentiala...asa cum suntem acum cica semiprezidentiala,strainii nu pot castiga puterea decat prin lovituri de stat date in strada cu habarnisti-rezistenti la inteligenta !

Oricum....

Porcarul sef, infractor recidivist, Dracnea Liviu, NU SCAPA DE PUSCARIE!

raspunsurile pentru examenul de democratie sunt...

*"Noi sustinem puternic Romania si desigur sustinem si această luptă impotriva coruptiei,o vom sustine mereu si il sustinem pe presedintele vostru.
Cred că a făcut o treabă minunată,este foarte popular,este determinat,lucrează din greu.
Stim tot ce se intamplă in Romania.
Va castiga bătălia,o va castiga,are sprijinul nostru" - Donald Trump,presedintele SUA....
analizati cuvintele repetate mai des...ca un exercitiu semantic...

Nu m-as baza pe omul lui Putin.

Trump e angajatul Moscovei dupa rezultatele actiunilor sale.

Socialismul va disparea!

O gasca neprofesionista condusa de oameni cu creierul cat bibilica

nu poate actiona niciodata coerent si se vor incurca unul in minciunile celuilalt.
De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

 

si a 11-a intrebare,i-o pun io,dar orog pe Doamna Ministru,sa fie

sincera ..11)"la saramura de peste,se pune si ardei iute " ?

 

Bruiajul asta are vreo legatura cu articolul ?

.

Blonda lu' drac'nea

Trebuie OBLIGATA sa raspunda, sunt deja chestiuni foarte grave ce s-au intamplat in piata, e si primul deces.....prizoo tu si gasca ta din diliorman ve-ti da socoteala....sper ca si inaintasul vostru, criminalul ranjit sa fie inchis cat mai rapid...sa-i vad disparut ranjetul de pe fata ce sfideaza eroii Revolutiei -Mineriadei!

 
 

Dilema grea

Sa spui adevarul tot, acum, si sa scapi cu 5 ani, sau sa fii turnat de altii si iei 25.

 

Adevarul: in Romania adevaratul presedinte=dictator care decide

TOTUL este dragnea nicolae liviut!!!Este noul tartore, noul dictator =ceausescu !!!! Nimic nu misca si nici un ordin nu e executat fara consimtamantul lui. Numai aia lipsiti de orizont ori spalati pe creier nu realizeaza...este clar ca dragnea a dat ordinul si-a pregatit cu catelusii jandarmeriei si carmencita toata inscenarea si opresiunea!!!Care inca voteaza psd..sa nu va treziti intr-o buna zi cu buzele umflate...si in aceeasi situatie in care v-a adus ceausescu...se merge pe aceleasi linii..puterea in mana unui singur om, corupt, hot, las si mincinos. Dragilor ,acum e clar..o sa ajungem ca si Grecia/financiar si Turcia/ erdogan-dictatura ,cu puterea in mana unui singur dement si-apoi nu ne mai salveaza nimeni...ori el..ori democratie!!!???

 

Jos ciuma rosie

Dandarmeria condusa de secretara analfabeta!

 

intrebare..carmencita..era dragnea cu tine in acel birou operational

????Raspuns..nu-mi aduc aminte..alta intrebare...erati pe telefon...?? Aproape sigur tartorele era conectat permanent la ce se intimpla si transmitea deciziile...un tradator de tara si popor !!!

 

Pun pariu

că n-o să răspundă la nicio intrebare. Eventual, o să dea vina pe eternii tapi ispăsitori: Soros, Kovesi, Johannis, Brucselu, multinationalele care sug sangele boborului si statu' oblico.paralelo-perpendicular

 

da cine esti tu ba anonimule de vrei sa-ti raspunda ministru

de interne ??? ai facut armata cu ea ?! mai mari sanse sa-ti raspunda o civilizatie extraterestra decat doamna dan ! doamna dan raspunde in fata legi,nu a unui pulifrici anonim !

Bai vacarule rubencano...

E votant. Certatean. Si el o plateste pe Carmen Dan, nu viceversa. Ai inteles? Mars inapoi in cusca!

Socialismul va disparea!

Interesant

Si o melodie de fuga pentru Carmen Dan :

https://www.youtube.com/watch?v=a-AGq3N3EE4

 

Cine-i in spatele mafiei PSD+alde ?

https://www.youtube.com/watch?v=kXtdJ1kTUmo

 

Hard Times Come And Go

https://www.youtube.com/watch?v=Ft0MeumLD58

 
 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor