3 pași esențiali prin care poți face dintr-o casă un acasă liniștit și relaxant

Advertorial
Joi, 07 Septembrie 2023, ora 16:47
2936 citiri
3 pași esențiali prin care poți face dintr-o casă un acasă liniștit și relaxant
FOTO: lovetoknow.com

”Merg acasă” a deveni doar un clișeu în prezent. Un clișeu care se referă la un loc și nu la un spațiu unde simți cu adevărat că poți să fii tu, 100% relaxat și fericit, dacă nu știi cum să faci din orice casă un ”acasă”.

Atunci când deschizi ușa de la intrarea casei, întâmpinarea în casă ar trebui să fie mai mult decât o simplă trecere din exterior spre interior. Ar trebui să fie regăsirea propriei tale persoane și fericire alături de cei pe care îi iubești.

Casa ta trebuie să fie refugiul tău, o extensie a personalității tale și o oază de liniște într-o lume agitată și plină de probleme, stres și task-uri ce nu se mai termină. Casa ta, ar trebui să fie acel spațiu care te ajută să scapi atât de simplu de toate aceste lucruri, pășind pur și simplu în ea.

Iar transformarea acesteia într-un spațiu liniștit și autentic implică nu doar design și decorațiuni, ci și o abordare mai complexă pentru bunăstarea minții tale și a celor dragi.

1. Casa voastră și numai a voastră

Se spune că nu casa în sine ne așteaptă, ci ceea ce ne așteaptă în ea. Dacă ceea ce te așteaptă acasă nu este tocmai ce îți dorești, un prim pas pentru a face din orice casă un ”acasă” este cu siguranță să ai propria ta casă.

A locui cu alte persoane în afara de familia pe care ți-o întemeiezi, adică partenerul sau partenera de viață și copiii tăi, poate să îți schimbe cu totul percepția despre ”acasă”.

Acum există o varietate de case de vanzare Sibiu din care poți alege și specialiști care să te ajute să găsești acea casă care să îți fie pe plac din toate punctele de vedere.

Fie că visezi la o casă mai mică și mai intimă sau la una spațioasă pentru familia ta. La o zonă liniștită sau la o casă în centrul orașului, cu siguranță poți găsi acea casă în care îți dorești să te întorci atunci când spui ”Acum, merg acasă”.

Nu trece singur prin procesul de achiziție. Lasă-te pe mâna profesioniștilor

Pentru că aici vorbim despre starea în sine pe care o ai atunci când te gândești la ”acasă”, cu siguranță știi că procesul de achiziționare a unei case poate fi copleșitor.

Însă tu nu trebuie să treci singur prin această călătorie. O agenție imobiliară cu experiență precum taboo.ro, agenția care a câștigat premii 6 ani consecutiv ca fiind Agenția numărul 1 din Sibiu poate fi aliatul tău de încredere.

Alege să ai alături de tine o agenție care nu doar că îți înțelege nevoile, ci și energia pe care o cauți în noua ta casă.

Cu ghidarea lor, procesul va fi mai ușor, iar casa ta va deveni cu adevărat un acasă. Pentru că agenții cu experiență te ajută nu doar în găsirea casei, ci și cu procesul și toate procedurile de achiziție. Și chiar te ghidează înspre partea de finanțare, dacă nu ai idee încotro să o apuci, în special dacă bugetul nu îți permite să achiziționezi casa pe care ai găsit-o ca fiindu-ți pe plac.

2. Lasă totul la ușa de la intrare

Așa cum ordinea în casă poate aduce liniște, ordinea din minte și emoții este esențială pentru a crea un mediu relaxant, acasă.

Deși nu este prima dată când auzi asta, încearcă. Acum că ai propria ta casă, înainte să pășești în ea, lasă la ușa de la intrare toate grijile și neliniștile.

Acesta este locul în care poți fi tu însuți, fără presiuni sau preocupări. Stabilește dacă vrei chiar și un ritual de lăsare a lucrurilor la intrare pentru a-ți aminti să te relaxezi și să te conectezi cu prezentul care te așteaptă dincolo de prag.

3. Creează-ți un spațiu cu personalitate în fiecare colțișor

Spațiul tău ar trebui să reflecte cine ești și ce iubiri, pasiuni și vise îmbrățișezi.

Fie că îți place arta modernă, designul rustic, sau poate pur și simplu iubești naturalul, clasicul sau simplitatea, asigură-te că fiecare colțișor al casei tale reflectă asta.

Cum altfel te-ai putea simți 100% confortabil și fără stres, dacă nu te așteaptă un loc plin de magie, pliat perfect după personalitatea ta?

Un alt lucru pe care îl poți face în acest sens, este să amenajezi un colț cu fotografii care îți amintesc de momentele fericite sau să creezi un perete de cărți, dacă pasiunea ta este lectura.

Nu uita de colțișorul de relaxare care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Fie că este vorba despre a citi o carte, a medita, a te ruga sau a concepe planuri și soluții pentru o viață mai bună alături de cei dragi.

Nu uita. O casă care te reprezintă în cele mai mici detalii îți va aduce un sentiment unic de apartenență și confort pe care meriți să îl trăiești în propria ta locuință, în fiecare zi.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#casa, #amenajare casa, #design casa , #stiri life style