Opinii: PSD a luat sah politic

Duminica, 21 Martie 2010, ora 21:38
4350 citiri
Opinii: PSD a luat sah politic

Da, PSD e iar in sah. Ca de obicei, din cauza necazurilor cu legea ale membrilor sai. Dar nu problema de imagine creata de inregistrarile demne de Cosa Nostra cu senatorul PSD Catalin Voicu ii ingrijoreaza cel mai mult. Ci faptul ca DNA ii pune pe pesedisti in situatia de a vota in plenul Senatului pentru arestarea lui . A unuia de-al lor.

Ce va face PSD?

Pentru PSD, solutia logica ar fi sa voteze pentru arestarea lui Voicu. Simplu, la prima vedere. Doar ar fi perfect justificat pe plan politic, nu? Problema social-democratilor e ca lucrurile sunt mai complicate de atat.

Deciziile nu se iau totdeauna conform logicii politice, ci conform intereselor "rechinilor" din PSD. In primul rand, Voicu are sustinere serioasa in PSD. Aripa Vanghelie il sustine, fiind complicele lor. Si nu doar complice politic, din cate se vede. Apoi, mai sunt altii care sunt legati de Voicu pe alte cai. Adica au apelat la serviciile lui cel putin odata. Numai in inregistrarile publicate recent gasim vreo 5-6 exemple. Cu siguranta, sunt de ordinul zecilor. Toti acestia inteleg ca daca Voicu se duce la fund, ei vor avea la randul lor probleme.

Cu toate astea, exista si un motiv mai serios de atat. E teama ca se creeaza un precedent. Si, la cat de certati sunt pesedistii cu legea, stiu ca pentru unii ar putea sa vina momentul in care se vor gasi ei insisi in locul lui Voicu. Adica in situatia in care DNA le cere arestarea. Pai nu mai bine ucid ei din fasa asemenea practici ? La urma urmelor, pentru unii nu e alegerea dintre un gest corect politic si unul incorect. E alegerea dintre libertate si ,,mititica''.

Cea mai dificila decizie ii revine, evident, lui Geoana. El e cel care va pune sau nu pe ordinea de zi arestarea lui Voicu. Oricum ar fi, optiunea va fi una dureroasa. Pentru el si pentru PSD.

Au cautat-o cu lumanarea

La urma urmei, PSD si-a facut-o cu mana sa. In partidul lui Iliescu, Nastase si Geoana, personajele corupte au fost mereu la loc de cinste. Ba mai mult, ele au fost partidul insusi. Ele l-au condus si ele i-au ghidat optiunile.

Au fost copiii lui de suflet. Mereu ocrotiti, mereu prezentati drept victime. Sa ne amintim, deputatul PSD si escrocul fara scrupule Gabriel Bivolaru era pe vremuri condus la tribunal de Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu si Miron Mitrea.

Acum, PSD culege ce a semanat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PSD Catalin Voicu, #PSD sah politic, #Catalin Voicu Geoana Vanghelie , #PSD