PNL cere demisia judecatorilor CCR care au admis conflictul Parlament-ICCJ: Fantoma lui Dragnea le-a soptit la ureche cum sa voteze

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 17:43
5808 citiri
PNL cere demisia judecatorilor CCR care au admis conflictul Parlament-ICCJ: Fantoma lui Dragnea le-a soptit la ureche cum sa voteze

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune ca decizia CCR de miercuri este stupefianta si cere demisia judecatorilor care au admis conflictul Parlament-ICCJ privind completurile specializate.

"Este stupefianta decizia de astazi a Curtii Constitutionale referitoare la completurile de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astazi vedem ratiunea pentru care aceasta decizie a fost amanata de patru ori, aparent in mod inexplicabil, ratiunea a fost aceea de a fi schimbata componenta Curtii Constitutionale pentru a se realiza "majoritatea lui Dragnea"", afirma Orban intr-un comunicat remis Ziare.com.

Liderul PNL considera ca "PSD a reusit prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constitutionala sa obtina compromiterea acestei institutii fundamentale in orice democratie".

"Practic, de astazi, Romania a ramas fara Curte Constitutionala, dupa ce fantoma lui Dragnea le-a soptit la ureche celor 5 judecatori cum sa voteze. Aceasta institutie s-a transformat in Curtea pentru salvarea coruptilor, un instrument politic de gratiere care opereaza in afara cadrului constitutional.

Majoritatea conturata in Curtea Constitutionala serveste o agenda a raului, care este incarnata nu doar in Liviu Dragnea, ci in miile de alti Dragnea care populeaza PSD sau institutiile publice infestate de acest partid", subliniaza Orban.

Liderul PNL mai spune ca decizia de azi vine dupa ce romanii s-au exprimat in mod clar si raspicat impotriva oricaror forme de gratiere a coruptilor, prin Referendumul din 26 mai.

"Astfel, de astazi nu mai avem o Curte Constitutionala a Romaniei, care sa judece in functie de Constitutia tarii, ci avem 5 cetateni capabili in orice moment de o lovitura de stat. Acesti indivizi se considera deasupra vointei poporului roman, deasupra Constitutiei si deasupra democratiei.

Solicit in mod imperativ demisia de indata a judecatorilor Curtii Constitutionale care au fost favorabili acestei decizii si, ulterior, revizuirea hotararii de astazi.

De asemenea, precizez ca vom folosi toate parghiile pe care le vom avea la dispozitie in momentul in care Partidul National Liberal va prelua puterea pentru a readuce Curtea Constitutionala in serviciul cetateanului si in cadrul constitutional", precizeaza Ludovic Orban.

Liderul PNL face apel catre toti magistratii "sa isi mentina integritatea, sa nu cedeze indiferent de presiunile care se vor face la adresa lor si sa-si mentina deciziile luate in mod echilibrat, impartial si profesionist".

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, obiectie facuta de Florin Iordache.

Potrivit unor surse Ziare.com, decizia de admitere a fost luata cu 5 voturi "pentru" si 4 "impotriva". Impotriva au votat Livia Stanciu, Simina Tanasescu, Daniel Morar si Mona Pivniceru.

In baza deciziei CCR, Valcov scapa de condamnarea de 8 ani. Alte VIP-uri care ar beneficia sunt Udrea, Bica, Sova sau Nita.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...