Cezar Preda: Majoritatea USL din Senat in cazul Diaconu arata ca nu se respecta justitia

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 21:11
1453 citiri
Cezar Preda: Majoritatea USL din Senat in cazul Diaconu arata ca nu se respecta justitia

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, ca majoritatea USL din Senat arata din nou dispretul formatiunii politice pentru justitie, in contexul deciziei date in cazul lui Mircea Diaconu.

"Majoritatea USL din Senat a aratat astazi (marti, n.r.), din nou, ca nu are pic de respect pentru justitia din Romania si pentru cetatenii romani. Senatorii USL au facut din nou ce stiu mai bine - au ales sa se faca zid intre unul de-al lor si o decizie definitiva si irevocabila a celei mai inalte instante din Romania privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu cu statutul de senator.

Votul dat astazi de senatorii USL nu este deloc, cum ar parea la prima vedere, un vot dat pentru un actor ajuns senator. Este un vot prin care USL isi arata din nou dispretul fata de justitie chiar cu pretul unor costuri mari pentru Romania. Acest vot va fi unul dintre punctele critice majore din urmatorul raport asupra Romaniei din cadrul Mecanismului de Verificare si Control, din luna ianuarie", a spus Preda, informeaza Mediafax.

Preda a adaugat ca Romania a ratat deja o data obiectivul aderarii la Spatiul Schengen din cauza abuzurilor comise de USL asupra justitie si a statului de drept.

"Votul de azi (marti, n.r.) impotriva solicitarii justitiei de incetare a mandatului de senator al lui Mircea Diaconu ne indeparteaza tot mai mult de accesul in Schengen. Pentru USL si Guvernul Ponta legea si justitia sunt relative si la cheremul lor. In Europa democratica, zidul pus de partide intre justitie si politicieni este inacceptabil.

Pretul nu il va plati insa USL, ci il vor plati romanii. Nu este nicio surpriza ca USL a votat impotriva justitiei din Romania. Pentru USL imunitatea oferita de statutul de parlamentar a devenit criteriul principal in selectarea candidatilor si pentru alegerile din decembrie.

Pentru imunitate vor si Liviu Dragnea, Relu Fenechiu si Dan Voiculescu in Parlament. Noi, cei de la Alianta Romania Dreapta, am ales sa ne selectam candidatii avand drept criteriu integritatea. Daca USL alege imunitatea, ARD alege integritatea", a incheiat Cezar Preda.

Mircea Diaconu ramane senator

Plenul Senatului a respins marti, prin vot, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu ramane senator

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva din partea instantei de incompatibilitate, decizie primita de luni de zile.

Doar 23 de senatori au votat marti pentru revocarea din Senat a lui Mircea Diaconu, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

Citește și:
Primul oficial guvernamental prezent la protest cu tematică LGBTQ+ din România
Primul oficial guvernamental prezent la protest cu tematică LGBTQ+ din România
Mai multe organizații neguvernamentale protestează de la ora 12.00 în Piața Victoriei, „ca reacție la atacurile repetate la adresa drepturilor minorităților”. Revolta lor a pornit de la...
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
O conferință despre feminism a fost organizată la sediul partidului AUR, la care au participat atât membrii ai formațiunii politice, cât și simpatizanți, predominant femei. George...
#Cezar Preda Senat USL, #Preda Senat Diaconu USL, #Preda Senat majoritate USL , #stiri Cezar Preda