Topul celor mai vizitate orașe din lume, în 2023. Surprize uriașe în clasament

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 14:24
9163 citiri
Topul celor mai vizitate orașe din lume, în 2023. Surprize uriașe în clasament
Capitala Lituaniei, marea surpriză din TOP 100 cele mai vizitate orașe din 2023 FOTO Mark Wayt via Insider

Parisul a fost din nou numit cel mai atractiv oraș turistic din lume, potrivit unui raport anual al companiei globale de cercetare a pieței Euromonitor International

Top 100 City Destinations Index 2023, produs în parteneriat cu compania de date Lighthouse, a analizat orașele de top din întreaga lume și le-a clasat pe criterii precum turism, durabilitate, performanță economică și sănătate și siguranță.

Europa domină clasamentul cu șapte orașe în primele 10. Singurele orașe non-europene din top 10 au fost Dubai pe locul 2, Tokyo pe locul 4 și New York pe locul 8.

Madrid s-a clasat pe locul trei, în timp ce Amsterdam, Berlin și Roma s-au situat pe pozițiile 5, 6 și, respectiv, 7. Barcelona și apoi Londra au completat top 10.

Asia s-a descurcat bine în top 20, Singapore (11), Seul (14), Osaka (16) și Hong Kong (17) s-au clasat toate pe listă.

Raportul atribuie succesul Europei „urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei”. Călătorii doresc acum internet de mare viteză, opțiuni flexibile de rezervare și spații pentru lucrul de la distanță, potrivit CNN.

Tokyo a intrat pentru prima dată în top 10, succesul se datorează infrastructurii turistice îmbunătățite, relaxării reglementărilor legate de COVID-19 și yenul slăbit – care oferă vizitatorilor internaționali un raport calitate-preț excelent.

Istanbulul a avut cei mai mulți vizitatori străini în 2023

Au fost patru nou-veniți în top 100, care se pot lăuda cu performanța turistică îmbunătățită în acest an: Washington DC la nr. 48, Montreal la nr. 68, Santiago la nr. 88 și Vilnius la nr. 92.

Călătoriile internaționale au continuat să înregistreze o redresare puternică, numărul de călătorii estimat să ajungă la 1,3 miliarde până la sfârșitul anului 2023 – generând aproximativ 1,7 trilioane de dolari în cheltuieli turistice globale.

Istanbulul a fost în fruntea listei pentru numărul de sosiri internaționale în 2023, urmată de Londra și apoi Dubai.

Primele 20 de orașe din Top 100 City Destinations Index 2023 al Euromonitor sunt:

1. Paris, Franța

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite

3. Madrid, Spania

4. Tokyo, Japonia

5. Amsterdam, Olanda

6. Berlin, Germania

7. Roma, Italia

8. New York, Statele Unite

9. Barcelona, Spania

10. Londra, Regatul Unit

11. Singapore

12. Munchen, Germania

13. Milano, Italia

14. Seul, Coreea de Sud

15. Dublin, Irlanda

16. Osaka, Japonia

17. Hong Kong

18. Viena, Austria

19. Los Angeles, Statele Unite

20. Lisabona, Portugalia

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#city break, #Paris, #Roma, #berlin, #news york, #barcelona, #turism , #stiri vacanta