România, reprezentată onorabil într-un prestigios clasament gastronomic. Preparatele care au atras atenția străinilor

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 21:38
3848 citiri
România, reprezentată onorabil într-un prestigios clasament gastronomic. Preparatele care au atras atenția străinilor
Drob de miel FOTO Twitter

Publicația TasteAtlas a publicat clasamentul „50 de mâncăruri din organe cu cele mai bune cote din lume”, realizat până la 07 iunie 2023, pe baza a 3.372 de evaluări, dintre care 1.792 au fost recunoscute de sistem ca fiind legitime.

România este reprezentată onorabil, cu trei preparate locale: Drobul din miel (locul 3), Ciorba de burtă (locul 5) și Limba cu măsline (locul 6).

Despre drobul din miel, autorii spun:

”Deși ingredientele și metodele de preparare pot varia, drob de miel constă de obicei dintr-un amestec de organe măcinate de miel, pâine înmuiată în lapte, ierburi tocate, ouă fierte tari și legume, învelite în grăsime de miel. Friptura se coace la cuptor și poate fi preparată și cu foi de patiserie în loc de grăsime de miel, un preparat cunoscut sub numele de drob de miel în aluat. Datorită asemănării sale cu haggis-ul scoțian, acest fel de mâncare este adesea numit haggis de miel românesc.

În România, acesta este un preparat tipic de Paște, servit ca fel principal însoțit de diverse garnituri, sau ca simplu aperitiv”.

”Clasamentul TasteAtlas nu trebuie privit ca concluzia globală finală despre alimente. Scopul lor este de a promova mâncăruri locale excelente, de a insufla mândrie pentru preparatele tradiționale și de a trezi curiozitatea față de preparatele pe care nu le-ați încercat”, scriu autorii clasamentului.

Clasamentul alimentelor TasteAtlas se bazează pe evaluările audienței TasteAtlas, cu o serie de mecanisme care recunosc utilizatorii reali și care ignoră ratingurile bot, naționale sau patriotice locale și oferă o valoare suplimentară evaluărilor utilizatorilor pe care sistemul îi recunoaște drept cunoscători.

Eveniment Quarterly Report

Situație jenantă pentru Pușcaș! Cât a jucat în primul meci al sezonului din Serie A
Situație jenantă pentru Pușcaș! Cât a jucat în primul meci al sezonului din Serie A
Echipa italiană Genoa, cu fundaşul român Radu Drăguşin titular, a pierdut vineri seara, în deplasare, scor 0-1, cu Lecce, într-un meci din etapa a cincea a Seriei A. Lecce a înscris...
Ce a făcut naționala feminină a României la debutul în Liga Națiunilor
Ce a făcut naționala feminină a României la debutul în Liga Națiunilor
Naţionala feminină de fotbal a României a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-1, de Croaţia, la Varazdin, în prima etapă a grupei B2 a Ligii Naţiunilor. Au marcat Cristina Carp ’31...
#clasament, #gastronomie, #Romania, #preparate culinare specifice tari, #organe , #stiri magazin