PSD cere suspendarea lui Clotilde Armand din USR. ”Instanţă a validat starea penală în care se află inculpata”

Marti, 12 Martie 2024, ora 16:46
2349 citiri
PSD cere suspendarea lui Clotilde Armand din USR. ”Instanţă a validat starea penală în care se află inculpata”
PSD cere USR să o suspende din partid pe Clotilde Armand FOTO Twitter/Clotilde Armand

Partidul Social Democrat a cerut marţi, 12 martie, conducerii USR să o suspende din partid pe primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce o instanţă de judecată "a validat starea penală" în care se află aceasta.

"USR invocă 'paie' aşa-zis penale în ochii altora, dar nu vede 'bârna' corupţiei din propriul partid. PSD solicită conducerii USR să iasă din starea de incompatibilitate cu propriile sloganuri de campanie şi să o suspende din partid pe inculpata Clotilde Armand. Cât timp USR rămâne 'Alături de propriii penali în funcţii publice' nu mai are niciun drept moral să mai reclame fantezii penale în cazul altor politicieni! USR nu mai are nicio scuză pentru a face scut în jurul inculpatei Clotilde Armand. Este un dublu standard mizerabil. Iniţial au invocat că nu s-a deschis dosar penal în urma deciziei ANI privind conflictul de interese în care primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine şef de proiect, cu salariu peste limitele legii. Apoi, când s-a deschis dosar, au spus că nu are calitate în anchetă. (...) Acum nu mai au nicio scuză! Există o instanţă de judecată care tocmai a validat starea penală în care se află inculpata Clotilde Armand, care continuă, fără ruşine, să ia decizii în funcţii publice", a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

Social-democraţii menţionează că şi primarul USR de la Bacău, Lucian Viziteu, "tocmai a confirmat că face parte din categoria penalilor în funcţii publice".

"Nici în acest caz conducerea USR nu s-a delimitat şi nu a luat măsuri în linie cu principiile de integritate. La fel cum nu a făcut-o nici cu fostul ministru Vlad Voiculescu care a împovărat bugetul Sănătăţii cu achiziţii supradimensionate de vaccinuri, pentru care este cercetat de DNA. În loc să îl excludă din partid cum cereau în cazul altora, l-au cocoţat în fruntea listei de la europarlamentare", spune PSD în comunicat.

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de anulare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate.

"Respinge ca neîntemeiată contestaţia, astfel cum a fost completată, formulată de către reclamanta Armand Clotilde - Marie - Brigitte în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate", se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Quarterly Report - Editia 4

PSD intervine după bătaia dintre Vîlceanu și Roman. Poziția social-democraților, după circul de pe holul Parlamentului
PSD intervine după bătaia dintre Vîlceanu și Roman. Poziția social-democraților, după circul de pe holul Parlamentului
PSD intervine în circul dintre „liberalii" Florin Roman și Dan Vîlceanu. Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, și-a exprimat punctul de vedere, pe marginea acestui subiect....
USR dă în judecată RA-APPS pentru refuzul de a da date despre procurorul-șef al DNA. ”Marius Voineag are o adevărată saga imobiliară”
USR dă în judecată RA-APPS pentru refuzul de a da date despre procurorul-șef al DNA. ”Marius Voineag are o adevărată saga imobiliară”
USR anunţă marţi, 21 mai, că dă în judecată Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) după ce instituţia a refuzat să spună dacă procurorul-şef al...
#Clotilde Armand primarie sector 1, #Clotilde Armand primar, #incompatibilitate ANI, #PSD, #suspendare partid, #USR , #stiri Clotilde Armand