Cele 20 de judeţe care intră sub cod galben de vreme severă. Vânt puternic și viscol în aproape jumătate de țară

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 08:12
100896 citiri
Cele 20 de judeţe care intră sub cod galben de vreme severă. Vânt puternic și viscol în aproape jumătate de țară
Zonă în care a nins FOTO Pixabay

De la ora 5:00 dimineața, aproape jumătate din țară se află sub avertizare de vreme severă. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se așteaptă vânt puternic în 20 de județe și condiții de viscol în zonele montane. Avertizarea meteorologică este în vigoare până la noapte.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben pentru vânt puternic și viscol în 20 de județe, valabilă pe toată durata zilei de sâmbătă. În intervalul orar 5:00 - 22:00, se așteaptă vânt cu rafale între 55 și 65 km/h în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului. În Transilvania, vor exista perioade în care va ninge viscolit. În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, în special la altitudini peste 1.700 de metri, vântul se va intensifica cu rafale între 90 și 110 km/h, fiind înregistrat și viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Judeţele aflate în totalitate sub avertizarea meteorologilor sunt: Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Olt, iar parţial judeţele: Mureş, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Bihor, Arad şi Timiş, scrie observatornews.ro

În plus, meteorologii mai spun că vântul va continua să se intensifice și în timpul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60 și 80 km/h.

Vremea 27 ianuarie 2024. Ninsori în aproape toată țara

Vremea va fi în general închisă și se așteaptă precipitații în nordul, centrul și estul țării, cu arii mai restrânse în restul regiunilor. La munte, se prognozează ninsoare în Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, în timp ce în alte zone vor predomina precipitațiile mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp și izolat 25...30 l/mp în masivele nordice ale Carpaților Meridionali.

Vântul se va intensifica pe parcursul zilei și în prima parte a nopții în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, cu viteze în general între 55 și 65 km/h. În Transilvania, vor exista intervale de timp în care va ninge viscolit. În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 de metri, se vor înregistra rafale de vânt între 90 și 110 km/h, însoțite de viscol și vizibilitate redusă. Temperaturile maxime vor varia între 0 și 8 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -5 și 1 grad Celsius. Pe suprafețe mici se poate forma ceață, cu o probabilitate mai mare în sudul și centrul teritoriului.

Prognoza meteo sâmbătă în București

Cerul va avea înnorări şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4...6 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. Presiunea atmosferică va fi variabilă în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#cod galben, #vreme severa, #viscol, #vant puternic , #vremea