A dat ”lovitura” într-o funcție publică, a ieșit la pensie și voia să facă politică la PSD. Cum au răspuns procurorii DNA

Autor: N.G.
Vineri, 22 Decembrie 2023, ora 13:10
3325 citiri
A dat ”lovitura” într-o funcție publică, a ieșit la pensie și voia să facă politică la PSD. Cum au răspuns procurorii DNA
Marcel Oțoiu a fost timp de 6 ani director CENAFER FOTO Marcel Oțoiu/ Facebook

Un consilier județean din Alba a demisionat din PSD și a pierdut mandatul de ales după ce a fost trimis în judecată de către DNA.

Consiliul Județean Alba a constatat, în ședința din 20 decembrie 2023, încetarea mandatului înainte de termen a consilierului județean PSD Marcel Oțoiu. Hotărârea a fost adoptată la solicitarea organizației PSD Alba, care a transmis Consiliului Județean că Oțoiu a demisionat din partid.

”Prin adresa din 16 decembrie 2023, înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba, Organizaţia Judeţeană Alba a Partidului Social Democrat transmite demisia domnului Oțoiu Marcel din calitatea de membru al Partidului Social Democrat şi din toate funcţiile politice care au derivat din această calitate, recomandând Consiliului Judeţean Alba să constate totodată, încetarea mandatului de consilier judeţean”, se precizează în referatul aferent proiectului de hotărâre. Următorul pe lista de supleanți a PSD Alba, care ar urma să devină consilier județean, este Virgil Hanțiu, din Câmpeni. Pentru aceasta este, însă, nevoie și de o hotărâre a Tribunalului Alba.

Demisia lui Marcel Oțoiu din PSD și, implicit din funcția de consilier județean, are legătură cu faptul că a fost trimis în judecată de procurori DNA pentru abuz în serviciu. Acesta a fost timp de 6 ani director general al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER.

Prejudiciu de aproape 300.000 de lei

Potrivit unui comunicat al DNA transmis în 19 octombrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șase persoane fizice și a unei persoane juridice, printre care și Marcel Oțoiu, respectiv Claudiu Florin Puțanu, director general adjunct și alți doi angajați ai instituției.

”În perioada 2016 – 2019, Marcel Oţoiu, Claudiu Florin Puţanu şi Vasile Dinu, beneficiind de ajutorul lui Radu Vasile Lehovida, cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi încheiat cu SC Naca Project SRL trei contracte care ar fi avut ca obiect achiziţia unor servicii de reparare şi întreţinere sisteme de pază electronică, pentru 10 sisteme instalate la imobile ale CENAFER.

Serviciile respective ar fi fost achiziţionate de instituţia publică în condiţiile în care societatea respectivă nu ar fi deţinut o licenţă specială, eliberată de IGPR, pentru efectuarea acelor activităţi, iar în perioada încheierii primelor două contracte firma nu ar fi avut niciun salariat. În contextul menţionat, inculpatul Radu Vasile Lehovida, fiind desemnat membru al comisiei de recepţie, ar fi întocmit şi semnat 26 procese-verbale de recepţie prin care ar fi atestat în fals faptul că serviciile ce au făcut obiectul celor trei contracte ar fi fost prestate.

Cu toate acestea, CENAFER a achitat integral către SC Naca Project SRL contravaloarea totală (273.031 lei) a serviciilor contractate, deşi în realitate acestea nu ar fi fost prestate”, arată procurorii. Dosarul se află în faza de analiză a camerei preliminare. Marcel Oțoiu s-a pensionat în 2020.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#consilier judetean, #psd alba, #coruptie DNA Romania , #DNA