Doar azi se mai pot face donatii pentru "Cumintenia Pamantului". Val de sms-uri pe ultima suta de metri

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 10:43
5149 citiri
Doar azi se mai pot face donatii pentru "Cumintenia Pamantului". Val de sms-uri pe ultima suta de metri
Foto: Arhiva Ziare.com

Vineri este ultima zi in care se poate dona pentru cumpararea "Cuminteniei Pamantului" a lui Constantin Bracusi, iar multi romanii au incercat sa se mobilizeze pe ultima suta de metri.

In utimele ore s-a inregistrat un val de donatii prin sms pentru "Cumintenia Pamnatului". Mai exact, peste 10.000 de mesaje, fiecare cu o donatie de 2 euro, au fost contorizate joi, potrivit Stirile TVR.

Ca sa achizitioneze sculptura, statul roman trebuie sa plateasca 11 milioane de euro si se astepta sa stranga 6 milioane de euro de la cetateni. 5 milioane de euro vor fi dati de Guvern. Pana la 15 septembrie, din datele oficiale, se adunasera 800.000 de euro, iar in ultimele doua saptamani se estimeaza ca suma a ajuns la circa un milion de euro.

Peste 500.000 de euro provin din transferuri bancare, in jur de 150.000 de euro - donatii directe online pe site-ul Brancusiealmeu.ro, prin aplicatia eMag s-au strans 60.000 de euro, iar din sms-uri s-au adunat 100.000 de euro.

Premierul Dacian Ciolos declara, joi, ca numarul mare de sms-uri cu donatii pentru "Cumintenia Pamantului" inseamna ca oamenii stiu sa se mobilizeze si sa arate respect pentru valorile nationale.

"Oamenii stiu sa se mobilizeze atunci cand inteleg importanta unui mic gest care, alaturi de alte mici gesturi, pot sa demonstreze ca putem avea verticalitate si respect fata de valorile noastre, chiar si prin gesturi mici", a spus Ciolos.

Ciolos, despre Cumintenia Pamantului: Nu e atat de important cati bani se aduna, e o chestiune de asumare

Ciolos a donat de doua ori prin SMS pentru "Cumintenia Pamantului"

Amintim ca se poate dona pe urmatoarele cai:

- prin SMS, trimitand cuvantul "Brancusi" la 8833. Astfel se doneaza suma de 2 euro;

- direct prin intermediul site-ului campaniei;

- prin intermediul eMag;

Sunt deschise conturi in lei, euro si dolari in care se pot face donatii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar la opt banci.

Campania se va incheia vineri, iar statul roman trebuie sa plateasca cele 11 milioane de euro pe 31 octombrie, indiferent de unde provin banii, deci chiar daca nu se va strange suma necesasa prin subscriptia publica lansata de Executiv in luna mai, declara la finalul lui august Bogdan Grabowski, avocatul mostenitorilor operei lui Brancusi, de la care Guvernul vrea sa o cumpere.

"Statul roman s-a angajat si contractul este semnat. Banii trebuie platiti, indiferent de unde vin ei, pe 31 octombrie. Proprietarii si ministerul au un acord cu privire la acest drept de preemptiune in care scrie ca statul roman va da 11 milioane de euro neconditionat. La 31 octombrie, toti banii trebuie platiti", spunea Grabowski.

In cazul in care nu se va strange suma necesara de la public si pana la urma nu va fi achizitionata sculptura, Executivul a spus ca va da oamenilor banii inapoi, insa nu este foarte clar cum se va face acest lucru.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Parlamentul European va dezbate în premieră problema Tezaurului Românesc sechestrat la Moscova. Eurodeputaţii vor vota în luna martie o rezoluţie prin care solicită Federaţiei Ruse să...
Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, care a împlinit 94 de ani duminică, 3 martie, a vorbit în podcastul fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, despre cum primește glumele la...
#ultima zi donatii Cumintenia Pamantului, #donatii Cumintenia Pamantului, #suma stransa Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului