Spirit justitiar marca PSD (Opinii)

Marti, 01 Februarie 2011, ora 17:37
6006 citiri
Spirit justitiar marca PSD (Opinii)

Renumitii, dar totusi prea putin cunoscutii scriitori rusi Ilf si Petrov, intr-una din nuvelele lor, faceau o interesanta observatie:

Taranul rus, in mediul sau natural, este un om modest iubiror al aproapelui sau. Acelasi taran rus, ajuns cumva la oras, se schimba radical.

In imaginatia celor doi scriitori, taranul nostru ajunge controlor de bilete pe un mijloc de transport in comun din Moscova.

Si uite asa se intampla ca el este recunoscut la un moment dat de niste consateni care circulau fara bilet. In zadar maruntii infractotri fara bilet au incercat insa sa il induplece, invocand satul natal.

Taranul nostru, convertit in orasean controlor, nu are nicio mila pentru acestia. El este hotarat sa aplice legea, fara nicio exceptie. Dincolo de comicul de situatie creat in acea scena, ar fi de remarcat totusi ca acel personaj a ramas pana la sfarsit necorupt.

Daca ar fi sa ne intoarcem la zilele noastre si sa ne imaginam ca acel taran intransigent este, sa zicem purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, domnul Radu Moldovan, iar calatorul fara bilet este presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu - recent arestat pentru fapte de coruptie - iata ca realitatea contrazice fictiunea evocata mai sus.

Mergand cu comparatia mai departe, spre deosebire de controlorul din povestea de acum aproape 100 de ani, apartinand lui Ilf si Petrov, domnul Radu Moldovan confunda un partid cu satul natal, considerand ca simpla apartenenta la acesta ii confera "calatorului" Constantin Nicolescu si o aura de victima.

Cu mult inainte ca Justitia sa se pronunte asupra acestui caz, domnul Radu Moldovan uita de intransigenta pe care partidul - al carui purtatot de cuvant este - se straduieste sa o arate pentru respectarea legii si a Constitutriei Romaniei.

Acestea fiind spuse, in ce masura presedintele Consiliului Judetean Arges este cu adevarat vinovat nu mai are nicio importanta, pe langa faptul condamnabil ca persoane marcante ale unui partid isi permit sa se antepronunte cu privire la actul de justitie inca neclarificat.

De ce ne mai miram atunci cand orice infractor isi etaleaza aproape cu mandrie catusele in fata camerelor de luat vederi, afirmand ca totul este o inscenare politica?

Si ne mai intrebam de ce aceiasi "justitiari", apartinand aceluiasi partid, au varsat lacrimi de crocodil la primele semnale ca Romania nu va fi primita in spatiul Schengen?

Poate ar fi momentul sa li se aminteasca ca principalul obstacol in acceptarea Romaniei in spatiul Schengen este tocmai coruptia la nivel inalt.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...