Președintele CJ Giurgiu, nemulțumit de vizita Ministrei Familiei la centrul unde copiii au fost bătuți de polițist: ”Ceva a generat disputa”

Vineri, 06 Octombrie 2023, ora 16:51
1806 citiri
Președintele CJ Giurgiu, nemulțumit de vizita Ministrei Familiei la centrul unde copiii au fost bătuți de polițist: ”Ceva a generat disputa”
Preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu FOTO Facebook/ Dumitru Beianu

Preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat vineri că ministrul Familiei a efectuat o vizită inopinată la două dintre casele protejate pentru minorii din cadrul DGASPC, unde ar fi constatat că mâncarea nu este bună şi unii copii aveau hainele peticite.

'Ministrul Familiei a venit la Giurgiu la două dintre casele protejate la solicitarea unor 'binevoitori'. Sincer, aş fi fost mult mai relaxat în privinţa acestui eveniment dacă doamna ministru ar fi fost invitată de vreun ONG specializat în ceea ce înseamnă asistenţă socială şi mi-ar fi plăcut să fiu şi eu informat, aş fi mers împreună cu dumneaei să vedem în mod inopinat, dar necesar, care sunt condiţiile de acolo. Înţeleg, din spaţiul public online, că pentru una dintre case doamna ministru a avut doar cuvinte de laudă, în cealaltă au fost constatate deficienţe.

Doamnei ministru nu i-a plăcut mâncarea, nu am gustat-o, nu am ce să comentez şi spunea despre copii că au hainele rupte sau peticite. Acum, dacă aş fi ajuns şi eu la întâlnire, i-aş fi explicat doamnei ministru că situaţia în anii anteriori a fost mult, mult, mult mai rea decât în prezent, dar acum lucrurile sunt într-o continuă tendinţă de normalizare şi nu poate nimeni să spună că nu facem eforturi susţinute pentru a îmbunătăţi condiţiile de acolo', a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune că doar astăzi, în şedinţa CJ, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost alocată suma de 1,9 milioane de lei pentru DGASPC, sunt proiecte de reabilitare la toate căsuţele protejate, inclusiv la sediul DGASP, salariile sunt plătite integral.

' Acum am ajuns să discutăm despre cum arată hainele copiilor, sunt situaţii pe care le gestionăm greu, sunt copii, nu mulţi, dar care nu au cea mai bună atitudine, cel mai bun comportament şi ei trebuie înţeleşi. Înţeleg că a fost şi un incident între un tânără de acolo şi un poliţist, probabil că a fost ceva ce a generat acea dispută, nu sunt în măsură să comentez (...) Cel mai relevant element de aseară mi s-a părut că o tânără, cred de 17 ani, avea bilet de voie până la 22:00 şi nu se întorsese la ora 23:00, oră la care a avut loc vizita doamnei ministru. Chiar doamna ministru a solicitat să fie anunţată poliţia, cred că anunţaseră deja cei de la casă (n.r. IPJ Giurgiu a anunţat că fetiţa a revenit la locuinţa protejată).

A spus doamna ministru că e nevoie de psihologi, da e mare nevoie de psihologi, încercăm să organizăm câteva concursuri. Există o restricţie în angajare acum o să solicităm posibilitatea de a fi deschise concursuri pentru ocuparea unor asemenea posturi. Sunt câteva posturi de psiholog ocupate la DGASPC Giurgiu, dar, categoric, nu sunt de ajuns. Deci, sunt foarte multe de făcut, suntem de acord, acceptăm şi critici fără niciun fel de problemă, am fi vrut să avem un punct de vedere dacă se poate, dacă nu, măcar, cer, dacă nu e prea mult, acest dram de înţelegere şi de bună voinţă pentru că, în asistenţa socială a copiilor, vorbim despre un climat extrem de sensibil', a încheiat Dumitru Beianu.

Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Poliția din Giurgiu a anunțat că o sală de jocuri din localitatea Cosoba a ars în totalitate, în noaptea de duminică spre luni, 22 aprilie. Primele verificări arată că incendiul a...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#copii batuti, #politist, #giurgiu, #Dumitru Beianu , #stiri sociale