Cum alegi un cadou pentru copiii de trei ani

Advertorial
Vineri, 22 Decembrie 2023, ora 15:11
3604 citiri
Cum alegi un cadou pentru copiii de trei ani
FOTO: unsplash.com

Sezonul cadourilor se află în deplină desfășurare și știm cât de dificil poate să fie uneori să alegi jucării pentru copii adecvate vârsei și intereselor acestora. În materialul de față îți facem viața mai ușoară și te ajutăm să alegi cadouri potrivite, educative și interesante pentru copilul căruia urmează să i-l oferi.

Care sunt caracteristicile vârstei de trei ani?

Înainte de a face o alegere de care copilul să se bucure, este important să știi care sunt caracteristicile acestei vârste. În acest fel îți va fi mai ușor să alegi jucării pentru copii de trei ani și să faci un cadou pe măsură.

În jurul vârstei de trei ani, copilul începe să devină independent, să identifice foarte ușor fețele care îi sunt familiare, începe să se intereseze de treburile casnice și vei vedea, dacă ești părinte, că își va dori să te ajute în treburile casnice.

De asemenea, copilul va face propoziții simple și va imita acțiunile pe care le vede și sunetele pe care le aude în jurul său. Va fi interesat de joacă și interacțiunea cu ceilalți copii. Tot în jurul vârstei de trei ani se dezvoltă și independența, motricitatea fină și posesivitatea, astfel încât vei putea observa că este posibil să nu-și dorească să împarte jucăriile pentru copii sau cu ceilalți membri ai familiei.

Este și vârsta la care copilul începe să-și dezvolte curiozitatea, imaginația și creativitatea și va dori să exploreze și să descopere mediul înconjurător.

Idei de cadouri pentru copiii în vârstă de trei ani

Acum, că știi câteva lucruri de bază în ceea ce privește dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului în vârstă de trei ani, îți va fi mult mai ușor să alegi jucării pentru copii potrivite pe care să le faci cadou.

Jucării pentru fetițe

Sigur că nu există neapărat o delimitare de gen, în ceea ce privește jucăriile pentru copii, însă știm că îți este mult mai ușor să le ai clasificate așa, de aici și împărțirea.

Pentru că pomeneam mai sus despre faptul că este important să alegi jucării pentru copii potrivite vârstei, de exemplu, pentru fetițele în vârstă de trei ani poți alege jocuri care să îi dezvolte limbajul și îmbunătățirea vorbirii și astfel te poți îndrepta către jucăriile pentru copii cu litere sau cu cifre.

De asemenea, figurinele și formele sunt potrivite și ele pentru această vârstă. O altă idee o pot constitui seturile creative și cele pentru desenat, pictat, pentru construit, păpușile, jucăriile de pluș, dar și jucăriile care contribuie la îmbunătățirea abilităților motorii.

Jucării pentru băieți

Cât despre jucăriile pentru băieți, la fel ca și în cazul celor pentru fete, urmărim aceleași criterii de dezvoltare și la fel de bine pot fi potrivite aceleași categorii și tipuri de jucării pentru copii.

Însă pentru că unii băieți se pot dovedi a fi, de cele mai multe ori, atrași de jocurile de construcție, te poți îndrepta către tot felul de seturi de construit care implică diverse forme de cuburi - acestea vin cu avantajul de a le îmbunătăți dexteritatea și prinderea obiectelor, dar le îmbogățesc și imaginația.

De asemenea, pentru că tot vorbeam mai sus despre tendința copiilor de a imita la această vârstă tot ce văd în casă, poți alege, spre exemplu, seturi care să conțină truse de scule, instrumente medicale și toate jocurile pentru copii din această sferă a meseriilor. Acest tip de cadou poate fi potrivit, bineînțeles, și pentru fete.

Îndreaptă-te și către jocuri care le stimulează memoria și creativitatea, dar și curiozitatea.

Iată, deci, că având toate aceste informații, totul pare mai ușor, nu-i așa?

Cu puțină documentare înainte, poți să alegi jucăriile pentru copii potrivite și care să se adapteze firesc nivelului lor de cunoștințe și de interese. Ține cont și de preferințele acestora și cu siguranță vei alege un cadou memorabil.

Îți urăm mult succes și spor la alegeri potrivite, educative și adecvate vârstei copilului căruia urmează să îi oferi un cadou.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#copii, #cadou copii, #copii trei ani , #copii