Cosette Chichirău își face partid. 50% dintre membrii ”Curaj pentru România” vor fi femei

Luni, 06 Noiembrie 2023, ora 17:07
5586 citiri
Cosette Chichirău își face partid. 50% dintre membrii ”Curaj pentru România” vor fi femei
Cosette Chichirău FOTO Facebook/ Cosette Chichirău

Deputata Cosette Chichirău, care a demisionat în urmă cu două luni din USR, a anunţat luni înfiinţarea partidului ”Curaj pentru România”, explicând că între "incompetenţa guvernanţilor şi haosul opoziţiei", este nevoie de "o opţiune politică sănătoasă".

Cosette Chichirău a scris pe Facebook că partidul Curaj pentru România face înscrieri în toate judeţele României şi în Bucuresti.

"De ce un alt partid? Pentru că te-ai săturat de candidaţi slabi, de impostură şi promisiuni încălcate. Pentru că între incompetenţa guvernanţilor şi haosul opoziţiei, ai nevoie de o opţiune politică sănătoasă. Pentru că vrei un partid asumat, organizat şi responsabil. Pentru că vrei să-ţi aduci aminte de ce iubeşti România. Curaj pentru România înseamnă curajul să fim o naţiune puternică. Să fim europeni nu înseamnă că nu mai suntem români sau francezi sau germani. Înseamnă că participăm cu propria spiritualitate şi cultură, cu valoarea muncii noastre la un efort comun de construire a unei civilizaţii bazate pe valori, principii şi reguli", a precizat Cosette Chichirău.

Ea susţine că după aderarea la NATO şi UE, România are oportunitatea pentru un nou salt.

"Acest salt este posibil dacă realizăm un nou echilibru între stat şi privat, dacă investim în copii şi tineri, dacă respectăm femeile şi le punem în valoare, dacă investim pentru siguranţa zilei de mâine şi dacă renaştem patriotismul românesc", afirmă Chirirău.

Ea a declarat că noul partid va fi diferit de celelalte formaţiuni şi că vor exista criterii serioase pentru selecţia candidaţilor, vor fi impuse limite de mandate pentru primari şi parlamentari şi vor fi promovate 50 la sută femei pe locurile eligibile.

"Care sunt paşii următori? Dezbatem cu voi ideile din programul nostru, completăm, îmbunătăţim şi rafinăm. În săptămânile următoare, începem să lansăm filialele judeţene şi din Bucureşti", adaugă Cosette Chichirău.

Deputata de Iaşi Cosette Chichirău şi-a anunţat demisia din USR în 4 septembrie, ea afirmând că „mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage”.

Ea a precizat recent că lucrează la proiectul unui nou partid. La Iaşi, consilierul Iulian Huşanu şi-a dat demisia din USR şi a anunţat că se va alătura partidului deputatei Cosette Chichirău.

Cel mai probabil, Cosette Chichirău va candida la Primăria Iaşi.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#cosette chichirau, #curaj pentru romania, #partid nou , #stiri politice