Reacția Poliției după experimentul cu ”droguri” din portul Constanța al liderului sindicatului Europol: ”Nu știm de unde are nucile. Oare din cotizațiile colegilor?”

Vineri, 22 Decembrie 2023, ora 15:25
2659 citiri
Reacția Poliției după experimentul cu ”droguri” din portul Constanța al liderului sindicatului Europol: ”Nu știm de unde are nucile. Oare din cotizațiile colegilor?”
Liderul Europol s-a plimbat prin portul Constanța cu o pungă plină cu făină insinuând că a cumpărat droguri fără să fie oprit de poliție FOTO Facebook/Europol

Poliția Română a reacționat public după ce președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, s-a plimbat prin Portul Constanța cu un pachet în care a lăsat să se înțeleagă că ar fi cocaină.

Liderul sindicatului Europol a explicat ulterior că a vrut să testeze vigilența celor care trebuie să asigure securitatea portului, în realitate în pachetul respectiv având făină.

Demersul acestuia a fost catalogat de către șefii Poliției Române drept un „fake-news” de natură a induce în eroare opinia publică.

Mai mult, susțin reprezentanții poliției, informațiile vehiculate ”sunt vădit tendențioase” în condițiile în care paza portului Constanța este asigurată de o firmă specializată, nu de către structuri ale MAI.

”Vă prezentăm mai jos o fotografie ce ilustrează un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol, din făina pe care a plimbat-o prin Portul Constanța.

Înțelegem să avem un dialog deschis, constructiv, cu reprezentanții sindicatelor, însă ceea ce nu înțelegem este „aruncatul cu noroi” în munca miilor de polițiști din această țară, care își fac datoria, pentru siguranța comunității.

Acțiunile acestuia, inclusiv cele din cursul zilei de ieri, se încadrează în sfera „fake-news” și sunt de natură a induce în eroare opinia publică.

Reiterăm faptul că informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii.

În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată.

De asemenea, în Portul Constanța, Poliția Română acționează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.

Fiecare structură a Poliției Române acționează conform competențelor, independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră.

În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de 82,5%.

De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate.

Reamintim că, în prezent, Inspectorul de Poliție Județean Constanța, precum și celelalte structuri de poliție din județul Constanța sunt în proces de reorganizare, în vederea eficientizării activităților, în beneficiul cetățenilor.

Rezultatele operațiunilor antidrog au fost și vor fi mediatizate permanent, pentru a fi aduse la cunoștința opiniei publice.

PS: Nu știm de unde are nucile. Oare din cotizațiile colegilor?”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat la Digi24 că președintele Europol riscă să fie cercetat penal dacă se va dovedi că a cumpărat cocaină în port

Quarterly Report - Editia 4

Jennifer Lopez, prima reacție despre divorțul de Ben Affleck: ”Poți mai mult!” VIDEO
Jennifer Lopez, prima reacție despre divorțul de Ben Affleck: ”Poți mai mult!” VIDEO
Speculaţiile privind separarea dintre Ben Affleck şi Jennifer Lopez continuă peste Ocean, iar celebra actriță a avut și o primă reacție pe marginea subiectului. Artista de origine...
Reacția Kremlinului după ce România a expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București
Reacția Kremlinului după ce România a expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București
Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei din România, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit...
#Cosmin Andreica, #Europol, #sindicate, #politie, #reactie, #Facebook , #politie