Și-a ucis prietenul de pahar, i-a tranșat cadavrul în șase bucăți și le-a aruncat într-un râu din Sibiu. Pedeapsa primită de criminal

Autor: N.G.
Joi, 24 Martie 2022, ora 23:15
3584 citiri
Și-a ucis prietenul de pahar, i-a tranșat cadavrul în șase bucăți și le-a aruncat într-un râu din Sibiu. Pedeapsa primită de criminal
Casa din Sibiu unde a avut loc crima și unde a fost tranșat cadavrul. Foto: sibiuindependent.ro

Tribunalul Sibiu a pronunțat prima hotărâre într-un dosar de omor care a șocat comunitatea locală. Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce și-a ucis prietenul de pahar și i-a tranșat cadavrul în șase bucăți pe care le-a aruncat în râul Cibin.

Crima a avut loc în 16 februarie 2021, iar prima hotărâre a fost luată în 15 februarie 2022. Victima avea 72 de ani și a fost ucisă după ce între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Cei doi erau prieteni și se întâlneau destul de des pentru a consuma băuturi alcoolice, cum s-a întâmplat și în noaptea tragediei.

După ce cei doi au consumat băuturi alcoolice, între aceștia s-a iscat un conflict în urma căruia criminalul (Mircea Bobeș), cu ajutorului unui obiect tăietor a înjunghiat victima pe care a lăsat-o să agonizeze pe podea, el continuând să consume alcool.

”A doua zi, după ce inculpatul s-a trezit şi a constatat că victima nu mai mișcă acesta a decis să taie corpul în bucăți pentru a putea transporta mai ușor cadavrul. Astfel, cu un toporaș a tăiat în bucăți brațele, picioarele şi capul pe care le-a introdus în saci menajeri pe care i-a transportat în 4 rânduri cu bicicleta şi i-a aruncat în răul Cibin. Ulterior, inculpatul a ambalat mai multe bucăți de nailon pe care tranșase cadavrul împreună cu mai multe obiecte ale victimei și le-a aruncat de asemenea în râul Cibin”, se precizează în rechizitoriul anchetatorilor.

Dispariția bătrânului a fost sesizată rapid de cei doi copii ai acestuia, care au refăcut traseul urmat în ziua dispariției cu ajutorul camerele video identificate pe mai multe străzi din zonă. S-a ajuns astfel pe strada pe care locuia prietenului de pahar al victimei.

Daune morale de 200.000 de euro

”La data de 22 februarie 2021 organele de urmărire penală au efectuat o percheziție la domiciliul inculpatului, de unde a fost ridicat un topor și două obiecte textile pe suprafața cărora s-au observat unele depuneri de culoare închisă. Cu ocazia audierii inculpatului, acesta a recunoscut în fața organelor de urmărire penală că în 16 februarie a consumat băuturi alcoolice cu (...) şi în urma unei altercații pe care ar fi avut-o cu victima, l-a lovit pe acesta și l-a lăsat pe podeaua locuinței iar a doua zi i-a tranșat cadavrul în mai multe bucăți, le-a ambalat în saci menajeri și i-a aruncat în râul Cibin în seara de 17/18 februarie 2021 iar apoi a curățat locuința de sânge și a șlefuit podeaua cu o mașină electrică”, se mai menționează în rechizitoriu.

Bărbatul a condus polițiștii pe malul râului Cibin, în apropierea centurii Sibiului, iar în urma acțiunilor de căutare a fost identificat în râu un sac de plastic ce conținea trunchiul unui cadavru aparținând unei persoane de sex masculin, fără cap și membre.

În zilele următoare au fost identificate în albia râului două fragmente de cadavru, respectiv un braț superior drept și un picior stâng. De asemenea, a fost găsit şi un pantof conținând o șosetă cu țesut biologic și o chitanță fiscală emisă pe numele victimei precum și o plasă din plastic ce conținea mai multe bunuri aparținând victimei respectiv acte, chei, un telefon, carduri pentru farmacie, card de sănătate, un abonament pentru transport și un carnețel.

Expertiza medicală a arătat că victima era decedată în momentul tranșării cadavrului. În fața instanței de judecată, Mircea Bobeș nu a mai recunoscut săvârșirea faptei, el susținând că victima a decedat după ce a căzut pe podeaua casei sale.

”Toate apărările inculpatului apar neverosimile in raport de materialul probator existent la dosar iar versiunile şi contradicțiile între declarațiile date converg ideii că acesta a încercat cu asiduitate a se disculpa şi mai mult a conduce organele de urmărire penale spre o pistă falsă nereală. Expertiza psihiatrică efectuată în cauză a concluzionat că inculpatul prezintă „uz nociv pentru sănătate a alcoolului” și că față de fapta imputată a acționat cu discernământul păstrat”, se susține în hotărârea Tribunalului Sibiu. Bărbatul a fost condamnat atât pentru omor, cât și pentru profanare de cadavre.

Pe lângă pedeapsa de 16 ani de închisoare, acesta a mai fost obligat să plătească suma totală de 200.000 de euro către cei doi copii ai victimei. Pentru acoperirea sumei, instanța a menținut sechestrul asupra casei de locuit a criminalului și a unui cont bancar al acestuia. Hotărârea primei instanțe a rămas definitivă, nemaifiind contestată de inculpat.

Slujbă în Piața San Marco din Veneția oficiată de Papa Francisc după ce a vizitat o închisoare pentru femei VIDEO
Slujbă în Piața San Marco din Veneția oficiată de Papa Francisc după ce a vizitat o închisoare pentru femei VIDEO
"Să nu lăsăm deoparte demnitatea": Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a început duminică o vizită la Veneţia, deplasându-se la o închisoare pentru femei, unde a cerut sistemului...
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
#crima, #Sibiu, #cadavru, #transat, #cibin, #inchisoare , #justitie
Comentarii
Poza CosmaRacoare
CosmaRacoare
rank 1
Si asta numiti voi justitie...???