Antonescu: Chiliman vrea sa fie exclus, dar e limpede ca Tariceanu nu pleaca nicaieri

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 23:22
4252 citiri
Antonescu: Chiliman vrea sa fie exclus, dar e limpede ca Tariceanu nu pleaca nicaieri

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, vineri seara, despre tensiunile care exista in PNL, exprimandu-si convingerea ca fost premier Calin Popescu Tariceanu "nu va pleca niciodata si nu va rupe niciodata partidul".

In schimb, a spus Antonescu la Realitatea TV, "am avut sentimentul ca Andrei Chiliman doreste sa provoace excluderea, pentru a putea merge la un alt partid".

"Sa nu confundam faptul ca niste oameni ar dori sa schimbe presedintele partidului, sa-l sustina pe Tariceanu - nimic mai normal, cu altceva. Partidul are nevoie acum de un congres pentru ca trebuie sa marcheze sfarstiul unei etape, inceputul alteia, o trecere de categorie", a explicat liderul liberal.

Chiliman: Liberalii cu mintea limpede sa nu cada in capcana bolsevica a lui Antonescu

"Trecerea la nivelul de partid mare, aritmetic, de peste 25%, faptul ca este partidul dreptei romanesti, asa cum e el, trebuie sa ia masuri organizatorice nu impotriva cuiva, ci pentru a gasi mecanismele pentru a merge mai departe. Pe fondul acesta, atacul lui Chiliman pentru mine a fost binevenit ca moment pentru ca am spus: "in regula, spune un lucru pe care are dreptul sa-l spuna, ca eu sunt anti-occidental, ingrozitor si trebuie sa fiu dat la o parte".

Am avut, insa, sentimentul ca Andrei Chiliman doreste sa provoace excluderea pentru a putea merge la un alt partid", a acuzat Antonescu.

Acesta a adaugat ca este "afectat" de faptul ca unii colegi de partid il catalogheaza drept dictator si anti-occidental.

"Nu-mi scapa faptul ca oameni, care m-au criticat ani de zile ca as fi prea moale, acum ma acuza de acest lucru. Ma doare profund, in intimitatea mea, pentru ca eu am intrat in politica si fac politica de vreo 20 ani pentru ca am detestat tot ce inseamna dictatura, slugarnicie.

E o prostie, problema PNL e alta: cum facem ca, daca admitem ca proiectul politic e pe de o parte guvernarea, pe de alta campania pentru prezidentiale, cum facem ca eu sa ma pot ocupa de campanie, partidul sustinand-o, dar adminsitrandu-se fara interventia mea in fiecare zi", a mai mentionat Antonescu.

Liderul liberal a exclus o ruptura a partidului pe care il conduce.

"Nu poate fi asociat Tariceanu cu aceste actiuni si acest tip de discurs. Daca Chiliman doreste sa plece in alta parte, e limpede ca nici Tariceanu, nici eu nu vom pleca si nu-l vom rupe niciodata", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...