Antonescu confirma: PNL se opune oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 19:56
2907 citiri
Antonescu confirma: PNL se opune oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate

Partidul National Liberal se opune oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate, a declarat, marti, presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a fost intrebat cum vede masura anuntata de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depasesc 1.000 de euro, el aratand ca acest subiect a fost discutat in cadrul sedintei USL.

Ponta: PNL nu vrea impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro. Sa nu ceara bani la rectificare

"PNL se opune categoric oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate si datorita atasamentului sau la principiul cotei unice si mai ales pentru ca unul din angajamentele majore ale USL, la care tinem toti in aceeasi masura, liberali sau social-democrati, este acela ca nu vor creste taxele si impozitele.

Pozitiile sunt clare si solutiile nu pot veni nici pentru rectificarea bugetara, nici pentru toate celelalte nevoi publice, nu foarte mari ce-i drept, nu pot veni din sume care nu sunt semnificative si care s-ar obtine dintr-o taxare a veniturilor mai mari de 1.000 de euro si asa mai departe.

Si in plan simbolic, dar si in plan practic nu putem sa acceptam o asemenea formula pentru ca ea pe de-o parte incalca angajamentele electorale, iar pe de alta parte nu rezolva problema bugetara", a spus Antonescu, la finalul sedintei USL de la Palatul Parlamentului.

El a subliniat ca trebuie luate masuri de fond care sa poata stimula aparitia locurilor de munca si implicit incasarile la buget.

Presedintele liberalilor a aratat ca "nevoile" de la rectificarea bugetara nu pot fi acoperite de introducerea unei astfel de taxe de solidaritate.

"Exista calcule diferite, dar esential este ca, orice cifra am lua, niciuna nu reprezinta o suplimentare semnificativa a bugetului, ceva care sa acopere niste necesitati semnificative din acest buget.(...)

Eu am inteles ce a spus premierul, am avut aceasta discutie si in interior si i-am spus premierului ca nevoile de la rectificare nu pot fi oricum acoperite de introducerea unei asemenea taxe", a afirmat el.

Premierul Victor Ponta a propus un impozit de 10% pentru salariile bugetare de peste 1.000 de euro, ca un fel de taxa de solidaritate, insa PNL-ul s-a opus, dupa cum a anuntat seful Guvernului luni, dupa sedinta USL.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Antonescu impozitare salarii, #Antonescu impozitare salarii bugetare, #antonescu , #presedinte Senat