Puscariabili vs procurori - ultima linie a frontului (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 16 August 2012, ora 11:30
11006 citiri
Puscariabili vs procurori - ultima linie a frontului (Opinii)

Dupa ce Norica Nicolai a reclamat nervoasa Parchetul la CSM, Inspectia Judiciara si Ministerul Justitiei, a venit randul lui Ion Iliescu sa atace violent procurorii.

"Haite de procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona daca au fost la vot pentru referendum. In ce lume traim?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune, de esenta fascista? Desigur, raspunderea revine conducerii Parchetului General, care a actionat la comanda - impotriva spiritului si ratiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei institutii, asa cum este ea definita in Constitutia Romaniei", a tunat fostul sef de stat.

Dar care este misiunea fascista a haitelor de procurori? Anchetarea eventualelor fraude comise la referendum, adica acea suspiciune cu care a venit la Bucuresti inclusiv Philip Gordon, emisarul special al administratiei Obama. De unde s-a nascut ea? In primul rand din chiar rezultatele anuntate de BEC, adica in localitatile prin care nu trece un turist cu anii, dar unde s-au inregistrat prezente la vot mult peste 100%, chiar si 250%. Nimic suspect, nu-i asa?

Si ce fac "haitele" venite din "grote primitive"? Ridica oamenii de pe strada? Ii arunca in dube si puscarii, asa cum nu se intampla niciodata pe vremea cand Ion Iliescu era activist PCR? Ii schingiuiesc pentru a spune cum au votat si pentru a-i determina sa nu mai calce in viata lor la urne? Nu. Nici macar nu ii ancheteaza. Ii intreaba pe acesti oameni, care nu au calitate de invinuiti, daca au fost la vot si daca isi recunosc semnatura de pe listele electorale. Atat si nimic mai mult. Credeti ca exista alta metoda pentru a afla daca o semnatura de pe lista a fost sau nu falsificata sau daca un CNP a fost sau nu folosit abuziv?

Cine se poate teme de asa ceva? Niciun om care nu a facut ceva ilegal. "Da am fost, e semnatura mea", "Nu, nu am fost, nu e semnatura mea" sunt doua raspunsuri simple cu care se incheie marele interogatoriu fascist. Sigur ca cei care au votat de mai multe ori au motive sa se teama si sa se simta intimidati. Lor le ia apararea Ion Iliescu cu atata ferocitate?

Ani de zile ne-am plans de turism electoral, ani de zile au fost acuzate fraude electorale, voturi multiple. A facut-o chiar USL la precedentele prezidentiale, cand Victor Ponta recunostea cu obida ca masinaria PDL a functionat mai bine decat cea a PSD. Niciodata insa suspiciunile nu au fost anchetate serios. Au ramas in coada de peste, spre frustrarea generala. Si iata ca atunci cand, in sfarsit, incepe o ancheta serioasa, asupra procurorilor se dezlantuie o feroce operatiune de demonizare.

E foarte bine ca Parchetul ancheteaza. Eu as dori ca procurorii sa poata lua la rand om cu om sa-l intrebe daca a fost la vot si daca-si recunoaste semnatura. As vrea sa iasa la iveala toate fraudele, as vrea sa se lase cu pedepse exemplare pentru vinovati, astfel incat data viitoare nimeni sa nu mai indrazneasca sa se suie intr-un autobuz electoral si sa voteze de mai multe ori, indiferent pentru cine o face.

Ion Iliescu da vina pentru aceasta actiune "fascista" pe conducerea Parchetului General si cere Parlamentului sa aduca la ordine procurorii. Un apel preluat cu hotarare de Crin Antonescu. Dar daca Ion Iliescu, din fericire, nu mai ocupa nicio functie publica, Crin Antonescu este presedinte interimar, pozitie din care a lansat un atac incalificabil si inacceptabil asupra Parchetului si, implicit, asupra statului de drept.

"Avand in vedere amploarea anchetelor si modalitatile fara precedent - de la colectivizarea fortata din anii 50 un asemenea desant al procurorilor nu s-a mai cunoscut - avand in vedere ca acelasi Parchet la alte alegeri nu a actionat aproape deloc, nicidecum in asemenea proportii, cred ca este necesar si cer procurorului general sa ofere explicatii publice in legatura cu natura, mijloacele si scopurile acestor anchete (...)Precizez ca astept de la Procurorul General, presedintele CSM si ministrul Justitiei raspunsuri urgente, nu pentru ca sunt eu nerabdator, ci pentru ca sunt multi cetateni ingrijorati. Adica in cursul zilei de maine".

Crin Antonescu nu are niciun drept si este oprit de toate principiile statului de drept, de separarea puterilor in stat sa faca astfel de aprecieri si astfel de solicitari procurorilor in privinta unor anchete in curs. Domnia sa comite o noua fapta de o gravitate extrema, care denota o mentalitate profund viciata si o totala neintelegere a functionarii statului de drept.

Dar aceasta demonizare a procurorilor nu este explicata exclusiv de nevoia USL de a-si poteja turistii electorali si de a conserva aceasta practica atat de profitabila la fiecare scrutin. Atacul acesta virulent impotriva Parchetului este ultima ofensiva furibunda a puscariabililor din USL, aflati la butoanele suspendarii, care incearca sa isi atinga scopul inainte de o posibila revenire a lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni. Scopul este evident: decapitarea celor doua institutii in fruntea carora trebuie pusi, cat inca mai este la Cotroceni Crin Antonescu, prietenii borfasilor.

Nu Parchetul intimideaza poporul, printr-o ancheta absolut fireasca atunci cand exista suspiciuni de frauda. USL incearca pe toate vocile si prin toate metodele sa intimideze procurorii pentru a-i determina sa abandoneze anchetele periculoase si pentru a avea motiv sa schimbe procurorii sefi "fascisti". Iar miza este atat de importanta, incat nu mai conteaza ca acest atac frontal incalca toate angajamentele luate de Romania si la Bruxelles, si la Washington, nu conteaza ca el va avea efecte dramatice asupra raportului MCV pe justitie din aceasta toamna, nu conteaza ca el va costa enorm Romania.

USL isi da ultima batalie pe miza care a declansat de fapt razboiul si este dispus la orice pentru a o castiga.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#procurori ancheta referendum, #Ponta Antonescu procurori acuzatii , #Victor Ponta
Comentarii
Poza 25657
25657
rank 5
†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††