Cristian Diaconescu: Nu va exista nicio regiune stabilita pe criterii etnice. Punct

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 15:03
1792 citiri
Cristian Diaconescu: Nu va exista nicio regiune stabilita pe criterii etnice. Punct

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Targu Mures de reprezentantii fundatiei Miscarea Populara, ca este exclus ca in Romania sa existe vreo regiune stabilita pe criterii etnice.

"Intre regionalizare si ceea ce spune domnul Toro Tibor exista un singur punct comun: vorbe. Nu exista niciun proiect coerent de regionalizare si nici populismul domnului Tibor nu va avea succes. In Romania nu va exista nicio regiune stabilita pe criterii etnice. Punct", a declarat Cristian Diaconescu, citat de Mediafax.

Acesta a facut trimitere la anuntul presedintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, referitor la organizarea de proteste in mai mult de o suta de localitati in Transilvania, din cauza proiectului regionalizarii.

Protest al maghiarilor in peste 100 de localitati din cauza regionalizarii

"Ma bazez pe multe, pe Constitutie, pe legi, pe modul in care se percepe la nivel national, dar si international un astfel de demers, pe faptul ca o regiune se constituie la nivel european in special pe criterii economice - si nu pentru a maximiza suprastructura administrativa sau pentru a da potential unui criteriu etnic", a mai spus consilierul prezidential.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania vrea sa organizeze, pe 20 iulie, in peste o suta de localitati din Transilvania, manifestatii de protest la adresa proiectului de regionalizare propus de Guvern, a anuntat, miercuri seara, la Miercurea Ciuc, presedintele formatiunii, Toro T. Tibor.

#Cristian Diaconescu regionalizare, #Diaconescu regiune criterii etnice , #consilier prezidential