Grapini se dezice de Piedone: Nu-l sustin la Sectorul 4, pentru mine este hilar ca mai insista (Video)

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 11:30
3240 citiri
Grapini se dezice de Piedone: Nu-l sustin la Sectorul 4, pentru mine este hilar ca mai insista (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Maria Grapini

Maria Grapini spune ca nu isi asuma candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4 din partea partidului pe care ea il conduce si ca va fi nevoita sa faca un pas inapoi daca Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal va valida aceasta candidatura.

"Nu pot sustine candidatura domnului Piedone pentru ca as abandona propriile principii si nu m-as mai putea uita in ochii oamenilor. Daca, in mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Popescu, voi fi nevoita sa fac un pas inapoi, pana la congresul partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar daca multi cetateni din sectorul 4 doresc sa-l aiba primar", scrie Maria Grapini pe site-ul sau.

Ea aminteste ca Piedone este urmarit penal si si-a anuntat retragerea din viata publica dupa tragedia din Colectiv si, in aceste conditii, ar putea candida numai daca justitia il gaseste nevinovat, respectandu-si pana atunci cuvantul.

Piedone explica de ce candideaza din nou: M-am gandit cum imi pot repara onoarea de om

"A ratat o sansa de a se reabilita in fata familiilor care au pierdut persoane dragi, in fata propriei constiinte si in fata lui Dumnezeu", mai scrie Grapini, catalogand schimbarea deciziei lui Piedone drept "total neinspirata".

In plus Grapini a criticat faptul ca Piedone apeleaza la "un partid la care n-a contribuit cu nimic", intr-o declaratie la B1 TV.

Piedone nu renunta: S-a inscris in partidul lui Grapini si strange semnaturi pentru candidatura la Sectorul 4

"Pentru mine este hilar ca domnul Piedone mai insista. (...) Cel mai mult m-a deranjat ca a facut declaratia ca se retrage din viata publica", a spus Grapini.

Candidatura lui Piedone a fost criticata de supravietuitori ai tragediei din Colectiv si rude ale victimelor, dintre care mai multi au depus si contestatii la Judecatoria Sectorului 4. Instanta a respins contestatiile, aratand ca buna reputatie nu este o conditie prevazuta de legea pentru depunerea unei candidaturi, iar candidatul poate fi judecat din acest punct de vedere de alegatori.

Asociatia Colectiv protesteaza fata de candidatura lui Piedone: Si-a dat demisia de onoare. Unde e onoarea acum?

La judecarea in apel, Tribunalul Bucuresti a admis una dintre contestatii, a avocatului Gheorghe Piperea, si a respins definitv candidatura depusa de Piedone pe motiv ca lista de sustinatori ai acestuia cuprindea mai multe nereguli, inclusiv semnaturile unor minori care nu ar fi implinit 18 ani nici pana la data alegerilor.

In urma deciziei instantei, Piedone a anuntat ca va depune o noua candidatura, de aceasta data din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal (PPU-SL) al carui copresedinte este Maria Grapini.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Grapini dezice Piedone, #Grapini candidatura Piedone , #primar