Cristian Preda: A fost o surpriza ca 7,5 milioane de oameni au votat pentru demitere

Miercuri, 22 August 2012, ora 09:36
3812 citiri
Cristian Preda: A fost o surpriza ca 7,5 milioane de oameni au votat pentru demitere
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda se declara surprins ca 7,5 milioane de oameni au votat, la referendum, impotriva lui Traian Basescu.

De asemenea, Preda a spus, la Digi 24, ca datoria PDL-ului este de a intelege de ce oamenii au votat impotriva lui Traian Basescu.

"Pentru mine a fost o surpriza. Eu am crezut ca vor fi mult mai putini si o marturisesc foarte sincer. Si cred ca avem datoria sa intelegem ceea ce au spus acesti oameni impotriva lui Traian Basescu. Si invers", a declarat democrat-liberalul.

Preda a punctat ca, in lunile care urmeaza, oamenii politici ar trebui sa treaca peste frontiera politica care ii separa.

Referendum valid, dar fara cvorum. Basescu revine - vezi documentul CCR

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu, organizat in 29 iulie, este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a atins pragul de prezenta.

Judecatorii au constatat, in a patra sedinta pe marginea referendumului, ca scrutinul este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum, se arata intr-un comunicat CCR, remis Ziare.com.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

In aceste conditii, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Mai multi reprezentanti USL, in frunte cu liberalul Crin Antonescu, au anuntat insa ca vor demara din nou procedura de suspendare.

#Preda surpriza vot referendum, #referendum demitere Basescu vot, #CCR Basescu revine Cotroceni , #PDL