Cristian Preda: A schimba numele PD-L in Partidul Popular ar fi o eroare

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 13:55
2755 citiri
Cristian Preda: A schimba numele PD-L in Partidul Popular ar fi o eroare

Europarlamentarul Cristian Preda amendeaza in continuare problemele partidului din care face parte si afirma ca "a schimba numele PD-L in Partidul Popular ar fi o eroare" care ar implica renuntarea la "liberal" si "democrat".

"Va fi o eroare modificarea numelui in Partidul Popular din cauza ca ar implica renuntarea la numele "liberal" si ar lasa liber un culoar pentru PNL. Iar in Romania respectul pentru statul de drept, sustinerea libertatii economice si aspiratiile democratice sunt asociate cu numele "liberal", nu cu altul. Daca vrem sa acoperim intreaga dreapta, atunci trebuie sa ne asumam valorile liberale sub acest nume, nu sub un altul", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Cristian Preda crede ca in urma refuzului PNL din 2007 de a se unifica cu PD-L, democrat liberalii trebuie sa recurga la competitie.

"In al doilea rand, adoptarea numelui popular ar insemna renuntarea la identitatea democrata, care pentru multi dintre membrii PD-L, cei proveniti din PD, e esentiala. E vorba, in fond, despre confruntarea cu Iliescu, care a durat din 1992 pana astazi, intr-o varianta diferita de cea definita de partidele istorice", mai scrie europarlamentarul.

Cristian Preda crede ca a mentine numele PD-L "inseamna a asuma confruntarea directa cu penelistii, a continua opozitia fata de Iliescu si a miza pe o europenizare de fond, nu pe una de forma".

"In al treilea rand, a prelua in denumirea partidului termenul "popular" doar pentru ca acesta apare in numele european al familiei noastre politice ar fi un gest inutil. Europenizarea partidului tine de practici si viziune, nu de modificari superficiale. Sa nu uitam, de altfel, ca regimurile europene sunt in egala masura liberale si democratice. Numele PD-L nu e decat un concentrat de europenizare. Trebuie doar sa ii dam mai multa substanta decat in prezent, nu sa ne multumim cu o eticheta", mai crede acesta.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Cristian Preda propuneri reforma, #eroare schimbarea numelui PDL , #PDL