Rizea, acuzat ca si-a furat fratele pentru a-l ajuta pe Dan Sova

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 08:41
5399 citiri
Rizea, acuzat ca si-a furat fratele pentru a-l ajuta pe Dan Sova
Foto: Arhiva

Deputatul pesedist Cristian Rizea a fost dat pe mana procurorilor de catre fratele sau, care-l acuza ca, sfatuit de prietenul sau, senatorul-avocat Dan Sova, i-a vandut abuziv toate proprietatile.

Bogdan Rizea, fratele deputatului, este director de banca intr-o tara occidentala si i-a lasat pesedistului, prin procura, casele si conturile din Romania, potrivit Adevarul.

Bancherul isi acuza acum fratele ca i-a cheltuit banii - peste un milion de euro - pentru un Ferrari, vacante cu sotia, Josette (fosta Niculina), la Monte Carlo, cumparaturi de lux, ori mese la Marriott.

"Din punct de vedere moral este surprinzator, nu? Sa fac plangere penala impotriva propriului frate! Este vorba insa de un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro", se arata in plangerea de la Parchet.

Din intreaga suma cheltuita de politician, 300.000 de euro reprezinta contravaloarea unui palat, cu o suprafata construita de peste 460 de metri patrati, situat in plin centrul Capitalei, in apropierea Guvernului.

Deputatul i-a vandut cladirea, in numele fratelui sau si in baza imputernicirii din 2005, bunului sau prieten, senatorul Dan Sova.

"Totul a fost inscenat foarte bine de ei din punct de vedere legal. Fratele meu s-a folosit de anumite instrumente juridice in asa fel incat sa apara totul legal. Practic, ceea ce am adus eu la cunostinta procurorilor a fost in primul rand gestiunea frauduloasa cu privire la patrimoniul meu. Rizea Cristian si-a insusit, ca urmare a vanzarii tuturor bunurilor pe care le avea in administrare, toate sumele percepute in numele si pe contul meu", a explicat Bogdan Rizea.

Deputatul se apara si il acuza pe fratele sau ca ar avea probleme psihice. "Nu voiam sa vorbesc despre asta, dar fratele meu a suferit niste probleme psihice", a declarat Cristian Rizea.

In replica, Bogdan Rizea se declara indignat de afirmatiile fratelui sau. "Vi se pare ca toate acele extrase de cont si documente care atesta tranzactiile imobiliare sunt halucinatii de-ale mele?", se intreaba fratele politicianului.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Cristian Rizea acuzat frate, #Cristian Rizea parchet Dan Sova , #stiri Cristian Rizea