CTP e convins: "Sunt 50% șanse ca la președinția României să ajungă un mincinos cu sânge rece"

Marti, 13 Februarie 2024, ora 16:20
9923 citiri
CTP e convins: "Sunt 50% șanse ca la președinția României să ajungă un mincinos cu sânge rece"
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Cristian Tudor Popescu sancționează mișcările politice din România în anul electoral cu cele mai multe alegeri și atrage atenția asupra unui fapt greu de digerat.

Sub titlul "Blatul național", CTP se întreabă ce mai antidemocratic în clipa de față, AUR și Șoșoacă, sau blaturile PSD-PNL și scrie:

"M. Geoană afirmă sus și tare că Ciolacu i-a propus să candideze independent, susținut de PSD. M. Ciolacu afirmă sus și tare că nici prin gând nu i-ar putea trece, ca vechi pesedist, să susțină un independent. Unul dintre ei minte. Pe cale de consecință, sunt 50% șanse ca la președinția României să ajungă un mincinos cu sânge rece. N-ar fi prima oară, de fapt, e o tradiție – Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis au înșelat în față întreaga națiune. În plus, Geoană mai comite o șulfărie: menține „suspansul” în legătură cu candidatura, pentru a-și masca înfrângerea – n-are curaj să intre în cursă având PSD împotrivă.

În premieră însă, avem o realizare majoră: economia, o fi, n-o fi de piață, în schimb, democrația din România a devenit de piață. Mai exact, de tarabă. Poate asta era „democrația originală” anunțată de Iliescu...

Asemenea tocmeli peste capul cetățenilor n-am mai pomenit. Atât Ciolacu, cât și Ciucă, nu renunță cu de-afurisenie să fie candidat unic la prezidențiale. În 2000, Mugur Isărescu și Theodor Stolojan s-au încăpățânat până la capăt să nu cedeze unul în favoarea celuilalt, au candidat amândoi, au spart voturile dreptei și așa a ajuns C.V. Tudor în turul 2. Acum, Șoșoacă și Simion sunt pregătiți să repete istoria.

Se frământă ideea „rocadei” la președinție. Pe lângă ridicolul tertipului – nu poate garanta nimeni că „schimbul 1” va ceda peste 4-5 ani locul pentru „schimbul 2” – alegătorii sunt tratați ca niște grămezi de moloz mutate de colo, colo. Adică, PNL dă ordin ca toți alegătorii liberali să voteze cu Ciolacu. Cum se simt oamenii ăștia în fața urnei? Mulți nici nu mai ajung acolo. Sau își vor anula votul. Prea puțini se vor ține de nas și vor pune ștampila. Procentul acesta va fi ceva mai mare, în situația inversă, la pesediști, pentru că sunt partidul cu cei mai ascultători votanți. Rezultatul: Simion sau Șoșoacă, cu masa lor de manevră beton, pot să ajungă chiar la Cotroceni.

Practic, o asemenea formulă este echivalentă cu cea de pe vremea lui Ceaușescu: intrai în cabina de vot, pe o hârtie te așteptau niște nume necunoscute, pe care îți era frică să le tai, că cine știe cum te prind ăștia, și băgai biletul în urnă așa cum îl primiseși.

Comasarea alegerilor locale cu europenele este un mod de a forța votul oamenilor, votul liber. Alegi europarlamentarul pentru că ai ales primarul. Amesteci provincia nici măcar cu Bucureștiul, ci cu Bruxellesul. Și speri să le diminuezi voturile la europarlamentare lui AUR și Șoșoacă. Însă e posibil să se întâmple contrariul – enervați de comasare, să meargă și mai mulți cu partidele pro Kremlin.

Comasarea prezidențialelor cu parlamentarele: cârje pentru Ciolacu și Ciucă. Nici unul, nici celălalt nu sunt „locomotive” pentru PSD și PNL, dimpotrivă, partidele îi împing din spate. Ambii nu se încumetă să concureze doar în nume propriu.

Radiografia arată limpede că actuala Coaliție, nășită de Iohannis, ȘTIE foarte bine că românii sunt supărați crunt pe ei și fug de confruntarea cinstită cu electoratul.

Brucan a decretat 20 de ani pentru ca românii să învețe democrația. După atâta amar de vreme, putem vedea un zero în toată golătatea lui. Nu știu ce e mai antidemocratic în clipa de față: AUR și Șoșoacă, sau blaturile PSD-PNL", a punctat Cristian Tudor Popescu.

Quarterly Report - Editia 4

Ce vor tinerii? Mai mult autoritarism și mai mult NATO
Ce vor tinerii? Mai mult autoritarism și mai mult NATO
Analiză: Tinerii reprezintă 16% din populația României, iar peste 90% dintre ei nu au încredere în partide, parlament și guvern, dar sunt deciși să participe la schimbare. Tinerele...
Concluzie dură după abandonul Simonei Halep: ”Îi cedează carcasa, asta e situația...”
Concluzie dură după abandonul Simonei Halep: ”Îi cedează carcasa, asta e situația...”
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să abandoneze, miercuri, din motive medicale în prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), dotat cu premii totale de 100.000 de...
#ctp, #blaturi politice, #aur, #SOSOACA, #Geoana, #Ciolacu, #alegeri politice, #presedinte mincinos , #stiri media