Funeriu premiaza cele mai bune scoli si licee

Miercuri, 11 August 2010, ora 15:10
1916 citiri
Funeriu premiaza cele mai bune scoli si licee

Ministerul Educatiei a instituit, prin ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu, acordarea, incepand cu anul scolar 2010-2011, a "Diplomei de Excelenta Institutionala" pentru unitatile de invatamant preuniversitar de stat.

Diploma onorifica va fi decernata de catre MECTS, prin ordin de ministru, unitatilor de invatamant care indeplinesc cumulativ mai multe conditii, informeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat.

Este vorba despre o vechime de cel putin 100 de ani de activitate in acelasi nivel de pregatire si/sau acelasi domeniu de calificare profesionala, obtinerea unor rezultate de exceptie in pregatirea teoretica si practica a elevilor si o contributie elocventa la cresterea calitatii actului educational.

Referitor la prima conditie, unitatile de invatamant vor face dovada vechimii prin actele oficiale de infiintare, iar rezultatele de exceptie in pregatirea teoretica si practica a elevilor sunt cele obtinute de absolventi la examenele nationale de finalizare a studiilor, pe parcursul studiilor, respectiv la concursuri/olimpiade nationale si internationale.

Vor fi luate in calcul, de asemenea, evolutia rezultatelor profesionale anuale ale elevilor din cel putin ultimii 15 ani si numarul absolventilor unitatii de invatamant care, in timp, au adus o contributie importanta la dezvoltarea economiei, educatiei, culturii, artei, stiintei, sportului etc.

Contributia elocventa la cresterea calitatii actului educational presupune existenta unui procent de 90% de cadre didactice calificate, a unei baze materiale dotate cu aparatura/material didactic modern si certificarea unor preocupari privind reducerea abandonului scolar.

Unitatile de invatamant preuniversitar care indeplinesc cumulative aceste conditii vor intocmi un dosar de autoevaluare care sa cuprinda, in copie, documente justificative pentru fiecare din conditiile enumerate.

Dosarul, aprobat de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant, se depune pentru validare la inspectoratul scolar judetean, pana la data de 1 septembrie 2010. Pana la data de 6 septembrie 2010, inspectoratul scolar judetean va discuta si aproba in consiliul de administratie lista ce va fi inaintata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea "Diplomei de Excelenta Institutionala".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Daniel Funeriu, #Funeriu premiu licee, #Funeriu diploma excelenta, #scoli excelenta , #stiri Daniel Funeriu