Ce nu stiai despre relatiile dintre liderii lumii (Galerie foto)

Duminica, 18 Martie 2012, ora 17:12
3166 citiri
Ce nu stiai despre relatiile dintre liderii lumii (Galerie foto)
Foto: Sky News

Odata cu vizita premierului David Cameron in Statele Unite, presa americana si-a adus aminte de relatiile speciale dintre liderii lumii, de-a lungul anilor.

In primul rand, relatia dintre Cameron si Obama este una prieteneasca. Desi conservatorii sunt considerati de dreapta iar democratii americani de centru-stanga, diferentele de opinii nu au strabatut Atlanticul, ceea ce inseamna ca cei doi lideri politici nu prea au motive de tensiune, scrie Sky News.

In ce priveste personalitatea, sunt chiar asemanatori. Ambii se considera niste politicieni pragmatici, sunt relativ tineri si jongleaza intre putere si o familie cu copii mici.

Cameron a fost primul lider strain care a zburat, impreuna cu presedintele Statelor Unite, cu Air Force One, atunci cand ambii au participat la un meci de baschet, in Ohio.

Gordon Brown si Barack Obama

O alta relatie speciala a fost cea dintre fostul premier britanic, Gordon Brown si acelasi Barack Obama.

Momentul culminant al acestei relatii a fost campania electorala din 2010, cand Brown a candidat impotriva lui Cameron si a pierdut, dupa ce Obama ii promisese "tot sprijinul posibil".

George W. Bush si Tony Blair

Putine relatii dintre liderii britanici si cei americani au fost atat de speciale cum a fost cea dintre George W. Bush si Tony Blair. In ciuda evidentelor diferente dintre ei, Blair fiind chiar supranumit "pudelul" lui Bush, din cauza pasiunii cu care l-a sustinut in razboiul impotriva Irakului, relatia dintre cei doi a fost minunata de la inceput.

In timpul primei lor intalniri oficiale, la Camp David, cei doi au impartit chiar... aceeasi pasta de dinti. Bush a dezvaluit in fata jurnalistilor ca pana si pasta de dinti Colgate este o preferinta comuna. "Dl Blair a ramas fara pasta de dinti si i-am imprumutat-o pe a mea", a spus Bush.

Bineinteles, cei doi au avut parte si de momente amuzante impreuna. In timpul conferintei G8 din 2006, Bush i s-a adresat prietenului Blair, in fata tuturor invitatilor cu "Yo, Blair!".

Margaret Thatcher si Ronald Reagan

Cei doi au avut cam aceleasi viziuni politice, dar nu trebuie trecut cu vederea faptul ca ambii au guvernat in timpul Razboiului Rece iar inamicul comun declarat era Rusia.

Thatcher l-a descris pe Reagan ca fiind "eroul american", iar seful Casei Albe a avut numai cuvinte de lauda la adresa primei femei prim ministru din Marea Britanie.

Winston Churchill si Franklin Delano Roosevelt

Churchill si Roosevelt au avut o relatie foarte apropiata si s-au intalnit des, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Presa vremii scria ca Churchill nu i-a facut o impresie prea buna lui Roosevelt, la prima vedere, dar ulterior, cei doi s-au inteles foarte bine. Premierul britanic l-a descris pe Roosevelt ca fiind "un om mare, un prieten adevarat".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#relatii lideri lume, #relatii speciale liderii lumii, #prietenii lideri lumii , #premier Marea Britanie