UPDATE Președintele CJ Vrancea a murit. Îl învinsese pe Marian Oprișan la alegerile din 2020. Reacția liderului PNL Nicolae Ciucă

Sambata, 17 Februarie 2024, ora 10:49
9185 citiri
UPDATE Președintele CJ Vrancea a murit. Îl învinsese pe Marian Oprișan la alegerile din 2020. Reacția liderului PNL Nicolae Ciucă
Președintele CJ Vrancea FOTO / captură vrancea24

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, preşedinte al PNL Vrancea, a decedat sâmbătă dimineaţă, 17 februarie, la un spital din Capitală.

Decesul acestuia a fost confirmat de colegi din partid.

Cătălin Toma a fost trimis, vineri, de urgenţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Politicianul s-a simțit rău după ce s-a întors dintr-o deplasare de la Paris și a acuzat o răceală. Pentru că starea s-a agravat, președintele Consiliului Județean Vrancea a fost internat inițial la Spitalul Județean din Focșani, de unde s-a decis transferarea lui la București, vineri dimineață, la terapie intensivă, scrie actualitateavranceana.ro.

Cătălin Toma avea 46 de ani şi fusese ales în urmă cu patru ani în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Anterior, a fost primar al

comunei Jariştea, dar şi senator în perioada 2016 - 2020.

Mesajul Consiliului Județean Vrancea

Cătălin Toma a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, din partea PNL din anul 2020, el fiind cel care l-a învins pe social democratul Marian Oprişan. Înainte de acest moment, a fost primar al comunei vrâncene Jariştea şi senator PNL.

”Cu profundă tristeţe şi regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma vestei tragice privind moartea neaşteptată a preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat şi un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un preşedinte al Consiliului Judeţean, ci şi un prieten, un coleg şi un exemplu de profesionalism şi devotament faţă de judeţul nostru. El a adus schimbări semnificative şi a condus cu pasiune proiecte care au avut un impact pozitiv asupra vieţii noastre cotidiene. A fost un lider vizionar şi un susţinător al comunităţii, aducând inovaţie şi energie în toate demersurile sale”, a transmis CJ Vrancea.

Ultimul eveniment la care a participat preşedintele CJ Vrancea a fost întrunirea de la Paris, la sediul Consiliului Europei, pe 12 şi 13 februarie, la lucrările Biroului Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE), în calitate de prim-vicepreşedinte al Comisiei de Guvernanţă.

”În aceste momente dificile, ne alăturăm în gândurile noastre familiei, prietenilor şi colegilor lui Cătălin Toma. Suntem uniţi în durere şi recunoaştem contribuţiile sale semnificative la dezvoltarea şi bunăstarea judeţului Vrancea. (...) În aceste momente dificile, ne rugăm pentru odihna sufletului lui Cătălin Toma şi ne amintim cu recunoştinţă de tot ceea ce a făcut pentru comunitatea noastră”, se mai arată în mesajul CJ Vrancea, arată news.

Reacția președintelui PNL

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, se declară profund întristat de vestea decesului lui Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea, despre care afirmă că era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoinţă, scrie news.ro.

”Sunt profund întristat de vestea trecerii la cele veşnice a colegului nostru, Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Cătălin era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoinţă. Cătălin şi-a dedicat fiecare moment gândindu-se la binele celor din jur, la familia sa, la comunitatea pe care o administra. Plecarea lui prematură lasă în inimile noastre, ale tuturor, o rană adâncă”, a scris Ciucă pe Facebook.

O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#deces, #Vrancea, #consiliu judetean, #PNL , #partid