Mica Unire si nasterea lui Eminescu, sarbatorite la Los Angeles in prezenta ambasadorului roman

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 15:05
1528 citiri
Mica Unire si nasterea lui Eminescu, sarbatorite la Los Angeles in prezenta ambasadorului roman
Foto: rogca.org

Ambasadorul roman in SUA, Iulian Buga, s-a intalnit cu reprezentanti ai romanilor din Los Angeles in cadrul unei manifestari la care a fost sarbatorita Unirea Principatelor romane de la 1859 dar si nasterea poetului Mihai Eminescu.

Ambasadorul Iulian Buga si-a inceput discursul amintind despre experienta placuta pe care a avut-o in 1995 cand, in calitate de "diplomat tanar", a venit la Los Angeles pentru a organiza participarea Romaniei la campionatul mondial de fotbal, relateaza Romanian Greek-Catholic Association.

"Sunt unul care s-a uitat mereu cu pasiune, cu interes si cu dragoste la cei care au incercat sa-si faca o alta viata pe alte meleaguri, dar care intr-un fel sau altul au reusit sa tina legatura cu Patria Mama", a mai declarat ambasadorul.

Iulian Buga le-a spus interlocutorilor sai ca intentioneaza sa promoveze cat mai bine imaginea Romaniei in Statele Unite si se bazeaza pe ajutorul lor, considerandu-i pe romanii-americani o "punte de legatura" intre Romania si Statele Unite si "un exemplu de cetateni ai lumii moderne".

Evenimentul a continuat cu un program artistic oferit de copii romani.

Vizita in Los Angeles, care a avut loc la data de 26 ianuarie, este prima vizita pe care Iulian Buga o face, dupa numirea sa, in calitate de ambasador intr-o comunitate romaneasca din Statele Unite.

La intalnire au fost prezenta si o delegatie din partea "Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei", ai carei membri au initiat scrisoare catre Secretarul de Stat John Kerry prin care-i cereau sa sustina lupta pentru combaterea coruptiei din Romania.

Comunitatea romano-americana din Illinois sprijina lupta anticoruptie din Romania

Diaspora spaniola se alatura luptei impotriva coruptiei din Romania: De aceea am plecat din tara!

Din delegatia au facut parte Pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Greek-Catholic Association, Neculai Popa, presedintele Consiliului Roman-American, Ady Simion, presedintele "Romani in Los Angeles" si Andy Cristea, avocat.

Ambasadorul Buga a apreciat interesul grupului de romani pentru atentia si preocuparea fata de evolutia situatiei din tara, dar si fata de dezvoltarea relatiilor romano-americane, dincolo de optiunile politice individuale.

De asemenea, la eveniment a fost prezent si deputatul Mircea Lubanovici, care este si presedintele Comisiei parlamentare pentru romanii din afara granitelor tarii. Printre subiectele discutate de acesta cu ambasadorul Iulian Buga s-au numarat acceptarea Romaniei in programul Visa Waiver, imbunatatirea relatiilor bilaterale intre Romania si Statele Unite, precum si promovarea Romaniei in lume.

Intalnirea a fost organizata de Societatea Viitorul Roman. Infiintata in 1926, aceasta este cea mai veche organizatie romano-americana la vest de Mississippi. Scopul principal al organizatiei este sa promoveze valorile culturale si istorice ale Romaniei printre romanii-americani din Sudul Californiei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Iulian Buga Los Angeles, #Ambasador SUA romani Los Angeles, #romani America coruptie , #romani SUA