O noua metoda de dat spargeri. Copii ai rromilor din Marea Britanie, folositi pentru furtul din locuinte

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 10:17
5732 citiri
O noua metoda de dat spargeri. Copii ai rromilor din Marea Britanie, folositi pentru furtul din locuinte
Foto: Daily Express

Infractorii de etnie rroma din Marea Britanie isi folosesc propriii copii pentru a da spargeri in casele englezilor. Politistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au anchetat mai multe furturi dintr-o zona rezidentiala din centrul Londrei.

Intr-unul dintre cazurile investigate, politistii au gasit in casa urme de pantofi de copii pe pervaz, scrie Daily Express. Micutii sunt folositi pentru a intra in locuinte printre gratiile de la geam. Proprietarii casei au ramas fara un televizor si sute de lire. De asemenea, mai multi rromi au fost depistati cautand prin gunoaie chitante de retragere a banilor din conturi de pe carduri. Ei ar folosi aceste date pentru a le vinde celor care se ocupa de clonarea cardurilor sau cu spargerea conturilor.

Sharon Walvin, care administreaza 40 de apartamente de lux din zona pietei Bryanston din Londra, a povestit ca a ramas uimita de eficienta hotilor.

"Am ramas absolut uimiti cum au reusit hotii sa intre si sa fure tot fara sa strice nimic. Abia apoi, politia ne-a spus ca a gasit o amprenta de pantof mic pe pervaz. In urma anchetei am descoperit ca, probabil, copilul a fost ridicat la nivelul geamului si, dupa ce a reusit sa deschida fereastra, a intrat in casa si apoi a dat simplu drumul la usa pentru a le facilita accesul adultilor.

Au smuls un televizor cu ecran plat din perete si au luat toti banii cash pe care i-au putut gasi. Dupa acest incident, toata lumea din zona cauta sa isi puna incuietori si sisteme de alarma la ferestre", a declarat Sharon Walvin.

Politistii romani, asteptati in Germania: Vrem sa ne scape de rromi!

Pe langa acest incident, administratorul cladirilor a povestit ca, personal, a fost victima unei tentative de furt din contul sau bancar.

"Ei stiu exact cand sa loveasca. Lunea, Consiliul Local din Westminster trimite echipe de gunoieri care ridica toti sacii din apartamente. Ei ii scot afara pana cand vine o alta echipa sa ii ridice. In tot acest timp, rromii vin si scotocesc in gunoi dupa orice informatie care le-ar folosi in furtul de pe carduri.

Inainte de Craciun m-am trezit ca o persoana a incercat sa retraga 137 de lire de pe cardul meu. Tranzactia a fost facuta in Vietnam. Un coleg al meu de serviciu a patit la fel doar ca lui i-au luat 5.000 de lire si i-au retras din Filipine", a povestit Sharon Walvin.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#rromi spargeri Marea Britanie, #copii rromi folositi spargeri locuinte, #furt locuinte Marea Britanie , #rromi strainatate