Medicul lui Patriciu: A fost extrem de suparat dupa esecul cu lantul de magazine, i s-a inrautatit boala

Miercuri, 20 August 2014, ora 21:30
6126 citiri
Medicul lui Patriciu: A fost extrem de suparat dupa esecul cu lantul de magazine, i s-a inrautatit boala

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a spus ca omul de afaceri a fost extrem de suparat dupa esecul suferit in afacerea lantului de magazine Mic.ro si i s-a inrautatit astfel boala, dar si ca si-a periclitat sanatatea din cauza stilului de viata, in special a alimentatiei.

Mihai Voiculescu, seful Clinicii de medicina interna si nefrologie a Institutului Clinic Fundeni, a povestit ca l-a cunoscut pe Patriciu in '91 - '92 si i-a fost medic pana cand acesta a facut transplantul de ficat, in 2012.

Un timid elegant, artist, sensibil

"Dinu era un timid. Un timid elegant, artist, sensibil. La baza era un artist: desena, picta, colectiona fluturi. (...) Viata lui a fost extrem de complexa, resursele lui fiind atat de diverse a putut sa atinga culmi atat in domeniul arhitecturii pe care o iubea asa de mult, in domeniul business-ului unde a reusit in prima parte a activitatii lui de business performante exceptionale.

Dar in acelasi timp a inteles ca trebuie sa se si retraga de acolo unde nu mai poate performa, e vorba de politica, in 2003 a acceptat ca activitatea de politician si in acelasi timp de om de afaceri nu mai sunt lucruri compatibile si a abandonat politica in favoarea economicului, iar mai tarziu cand si-a dat seama ca lantul acela de magazine de alimentatie nu-l reprezinta le-a inchis", a spus Voiculescu, adaugand ca esecul suferit cu lantul de magazine a fost puternic resimtit de Patriciu, inrautatindu-i-se chiar boala de ficat.

Medicul lui Dinu Patriciu: A avut o boala de ficat banala care a progresat incredibil de repede

"Debutul bolii a fost in urma cu mai multi ani si nu dadea semne de evolutie, dar dupa insuccesul cu lantul de magazine boala lui Dinu a evoluat altfel. S-a schimbat in stil boala, nu am mai recunoscut-o. Il evaluam la trei luni. A aparut o modificare care nu avea ce cauta pe fondul acela. A fost extrem de suparat dupa esecul cu lantul de magazine. Era un model, Dinu Patriciu si-a legat numele de el, trebuia sa fie un succes si, in aceasta zona extrem de banala, inregistreaza un esec usturator. De aici s-a modificat boala", a spus medicul.

Pe de alta parte, a mai aratat acesta, Patriciu si-a periclitat starea de sanatate nerenuntand sa manance condimentat cum ii placea. "Patologia lui era legata exclusiv de alimentatie", a subliniat medicul.

Patriciu "se neglija pe el si ajuta multi oameni"

Mihai Voiculescu a explicat ca Patriciu a suferit tot timpul de ficat, ajungand sa faca transplant in 2012, astfel ca, in cazul sau, cauza decesului ar putea fi o infectie.

"Am bucuria ca nu am pierdut acest punct si transplantul de ficat s-a facut. Colegii de la Londra l-au ingrijit foarte bine. Probabil ca plamanul care suferise de la fumat nu s-a mai putut apara foarte bine si acesta este motivul pentru care a dezvoltat complicatii pulmonare rapide si grave", a spus medicul.

Medicul a mai spus ca Patriciu "se neglija pe el si ajuta multi oameni", el dotand Sectia de nefrologie de la Fundeni.

"I-am explicat ca am foarte multi bolnavi care nici transplant nu pot face si, ca sa se dializeze, trebuie sa facem ceva pentru ei. M-a intrebat: 'De cati bani ai nevoie?' I-am zis: '40.000 de dolari'. A chemat ofertantul si l-a intrebat cand vrea banii. Apoi a cerut sa fie aduse, odata cu aparatele, si consumabilele pentru doi ani. Nu s-a tocmit, a dat banii a doua zi.

Sunt foarte multi bolnavi care au beneficiat de stenturi de ficat cumparate de el. Dar poate cel mai impresionant lucru s-a produs la Milano, cand ma vede ca ma imbratisez cu un domn care imi zice: 'Stiti ca nu am banii sa platesc'. Atunci Dinu a auzit si a spus: 'Puneti pe factura mea'. Erau 18.000 de euro. Nu pregeta sa ajute. Acesti oameni altruisti se neglijeaza pe ei", a spus medicul.

Patriciu, omul de familie

El a mai amintit de perioada in care Patriciu locuia intr-un apartament cu doua camere si un hol, "unde statea inghesuit cu sotia si cele doua fete si unde de multe ori trebuia sa faca pe taticul grijuliu".

"Imi amintesc ca ore la rand am asteptat ca una dintre fete sa-si restabileasca starea de sanatate, dezvoltase un epistaxis, si Dinu, ca tata extrem de iubitor, nu m-a lasat sa plec pana nu au intrat lucrurile pe un fagas bun", a povestit Voiculescu.

"Pentru dansul, fetele erau ce poate fi mai iubit. Era la Venetia, a aflat ca fata cea mare naste, a sarit in avion, apoi de acolo a venit la Bucuresti pentru ca trebuia sa onoreze o intalnire si s-a reintors la Venetia. In 48 de ore a fost in cinci capitale. Dupa care i-a fost rau. Nu-i era frica de nimic", a mai spus Voiculescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

#medic Dinu Patriciu, #Patriciu viata familie, #Mihai Voiculescu boala Patriciu , #murit